21 maart t/m 22 maart Architectuurfilm ‘Experimental City’ (Chad Freidrichs, 2017)

Op de eerste lentedag een film over grootse denkers met fantastische plannen. Experimental City was de openingsfilm van het Architecture Film Festival Rotterdam 2018 en vormt een prachtig vervolg op de film Citizen Jane, die we in januari in een uitverkochte zaal lieten zien.

Wetenschapper en uitvinder Athelston Spilhaus bracht in de jaren zestig van de vorige eeuw zijn futuristische ideeen onder de aandacht van een groot publiek. Zijn toekomstbeelden verschenen wekelijks als stripverhaal in de kranten en bereikten daarmee miljoenen Amerikanen. Hij bedacht het grootse plan om in landelijk Minnesota vanuit het niets een experimentele stad te bouwen: Experimental City.

Een megalomaan plan dat in de zestiger jaren werd ontwikkeld om aan te tonen dat de groeiende problemen van grote steden oplosbaar waren. Luchtvervuiling, mobiliteit, afval, energiegebruik , voor alles bood de stad een oplossing. Zelfrijdende auto’s, hergebruik van materialen, zonne-energie , een enorme koepel van Buckminster Fuller tegen klimaatsinvloeden. Een film als fascinerende reis door de tijd vol aanstekelijke sciencefiction uit de zestiger jaren die nu, vijftig jaar later, actueler is dan ooit.

Architectuurfilm Experimental City
Datum: Donderdag 21 maart 2019
Tijd: 19.30 uur, inloop 19.00 uur.
Locatie: Filmtheater De Lieve Vrouw, Amersfoort
Toegangsprijs: €11,- pp

N.B. Engels gesproken, geen ondertiteling.
Voor nadere informatie: i.edzes@fasade.nl