07 juni t/m 08 juni Jane's walk Liendert - 7 juni

Na de Jane's walk door het centrum van Amersfoort gaat FASadE nu op stap in de wijk Liendert. Laat je verrassen door interessante plekken en initiatieven die daar te vinden zijn en wandel mee!

Jane Jacobs, journalist, schrijver en activist, was een van de eersten die de straat opvatte als een sociale en maatschappelijke plek waarmee stadsplanners rekening moeten houden. Haar denkbeelden zijn nog altijd invloedrijk. Zo wees ze steeds op het belang van functiemenging als voorwaarde voor leefbaarheid in de stad en benadrukte ze dat stadsontwikkeling niet gaat over sloop en nieuwbouw, maar over hergebruik. Over de hele wereld worden in navolging “Jane’s walks” georganiseerd. Een Jane’s Walk is geen toeristische tour, het is meer een gesprek dat wandelend wordt gevoerd. Het is een afwisselende en verrassende wandeling door oude en nieuwe buurten waarbij al wandelend wordt gesproken over de beleving van publieke plekken onderweg.

Amersfoort ambieert een inclusieve stad te zijn: een stad die iedereen mogelijkheden biedt mee te doen. Niet alleen in letterlijke maar ook in figuurlijke zin. FASadE onderzoekt hoe de publieke ruimte van de stad aansluit bij deze ambitie. In samenwerking met de Alliantie, Portaal en Omnia Wonen en met steun van de gemeente Amersfoort organiseert FASadE met Wijkadvies en Eugene Zaaijer verschillende “Jane’s walks”.

Wandel mee!

Datum: Vrijdag 7 juni 2019
Tijd: 15.00 uur - 17.00 uur
Tijdsduur: ongeveer 2 uur, halverwege pauze en shortcut mogelijk
Locatie startpunt: de Huiskamer van de Horsten, Havikshorst 27

Deelname gratis, de capaciteit is beperkt. Aanmelden: reserveringen@fasade.nl

Nieuwe Jane's walks zijn in de maak voor de wijk Kattenbroek en Berg-Zuid.