10 mei t/m 05 juli Foto-expositie ‘Ontmoetingen’

De Varkensmarkt is een belangrijke schakel in de binnenstad van Amersfoort, maar ligt er verwaarloosd en rommelig bij. Buurtvereniging Zuidsingel wil daar verandering in brengen. Met de fototentoonstelling ' Ontmoetingen' en het opzetten van Ontwerplab Varkensmarkt wil de buurtvereniging een inspirerende ontmoetingsplek bieden waar omwonenden, ondernemers en gebruikers van het plein meedenken en meepraten over de inrichting van het plein.

De foto-expositie ‘Ontmoetingen’ brengt het verleden, heden en de toekomst van de Varkensmarkt in beeld. Fotografen van 033Fotostad hebben de mooie en minder mooie aspecten van de huidige Varkensmarkt vastgelegd. Voor de foto’s van het verleden is samengewerkt met Archief Eemland. Het onderdeel toekomst wordt gedurende de looptijd van de tentoonstelling gevuld met beelden die uit de ontwerpsessies naar voren komen.

De expositie loopt van 10 mei tot en met 5 juli 2019 en is te bezoeken op woensdag-, vrijdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur in het kantoor van Kien Ontwerp aan de Zuidsingel 8a. De toegang is gratis.

Tegen de achtergrond van de tentoonstelling worden tijdens een aantal bijeenkomsten ideeën en plannen gevormd voor een aantrekkelijk plein. Het Ontwerplab is een initiatief van Buurtvereniging Zuidsingel en 033Fotostad.