Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Afscheid Max Cramer - podcast

Roos en Frederique leiden normaal gesproken als juniorgidsen volwassenen rond door bijzondere Amersfoortse gebouwen tijdens Open Monumentendag. Op verzoek van FASadE interviewen zij Max Cramer, die na 38 jaar zijn post als architectuurhistoricus bij de afdeling Monumentenzorg van de gemeente Amersfoort verlaat. Collega Saskia Stouten en vriend Anton Groot zijn ook op de podcast te horen, die Corlijn de Groot maakte van dit interview.

Als verrassing bood FASadE op 14 juli jl. aan Max de Takketoer en de routekaart langs het werk van Van der Tak aan. Eerder fietsten fotografen van 033Fotostad de Takketoer. Van de foto's die zij maakten van twee bekende gebouwen van stadsarchitect Van der Tak is een kleine expositie ingericht in het Rietveldpaviljoen. De foto's zijn daar te zien tot 9 augustus. 

De reactie van Max na de festiviteiten in het Rietveldpaviljoen: "Je had me niet blijer kunnen maken!"

FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!