Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Afscheid Max Cramer - podcast

Roos en Frederique leiden normaal gesproken als juniorgidsen volwassenen rond door bijzondere Amersfoortse gebouwen tijdens Open Monumentendag. Op verzoek van FASadE interviewen zij Max Cramer, die na 38 jaar zijn post als architectuurhistoricus bij de afdeling Monumentenzorg van de gemeente Amersfoort verlaat. Collega Saskia Stouten en vriend Anton Groot zijn ook op de podcast te horen, die Corlijn de Groot maakte van dit interview.

Als verrassing bood FASadE op 14 juli jl. aan Max de Takketoer en de routekaart langs het werk van Van der Tak aan. Eerder fietsten fotografen van 033Fotostad de Takketoer. Van de foto's die zij maakten van twee bekende gebouwen van stadsarchitect Van der Tak is een kleine expositie ingericht in het Rietveldpaviljoen. De foto's zijn daar te zien tot 9 augustus. 

De reactie van Max na de festiviteiten in het Rietveldpaviljoen: "Je had me niet blijer kunnen maken!"

COVID 19 en FASadE
COVID - 19 en FASadE / Lees meer
De COVID-19 crisis raakt iedereen. Met een aangepast programma blijft FASadE inspireren. Gezien de huidige ontwikkelingen laat FASadE programma alleen doorgang vinden als de 1,5m afstand goed gehandhaafd kan worden. Op eigen gelegenheid kun je op stap gaan met de architectuurroutekaarten langs het werk van stadsarchitecten C.B. van der Tak of D. Zuiderhoek. Binnenkort is er de Spiegelexpeditie.