Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Architectuurcafé met Herman Hertzberger en Abel Blom

Op 8 september vindt er weer een architectuurcafé plaats! Architecten Herman Hertzberger en Abel Blom zullen tijdens dit café spreken over het structuralisme en de toekomst van dit jonge erfgoed in Nederland. Het architectuurcafé vindt plaats in het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof waar, van 2 t/m 19 september de tentoonstelling 'Structuralisme in Amersfoort, Leusden en Hoevelaken' met foto's van architectuurfotograaf Dirk Verwoerd te zien is. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om het architectuurcafé op 8 september via een livestream te volgen. Meer informatie hierover volgt nog.

Herman Hertzberger kreeg internationale bekendheid door zijn bijzondere structuralistische ontwerpen. In Nederland is het bekendste gebouw van zijn hand het kantoor van Centraal Beheer in Apeldoorn. In Amersfoort ontwierp Hertzberger de woningen 'Het Gein' in Schothorst-Noord. Zowel het stedenbouwkundige plan als de woningen zijn van zijn hand. Abel Blom is architect en molenaar en tevens de zoon van architect Piet Blom. Abel Blom vertelt onder andere over het verduurzamen van projecten van zijn vader, zoals de Kasbah in Hengelo.

Omdat het nog onduidelijk is wat de richtlijnen omtrent Covid- 19 in september zijn, wordt u verzocht om zich vooraf aan te melden. Dit kan door via onderstaande knop een mail te sturen naar FASadE. Vermeld hierbij uw naam en met hoeveel personen u in het Rietveldpaviljoen aanwezig zou willen zijn. Twee weken voor het architectuurcafé stelt FASadE aan de hand van de corona-maatregelen de definitieve gastenlijst vast. U ontvangt dan een mail ter bevestiging en een link om een ticket te kopen.

Meld u hier aan


Datum:
woensdag 8 september
Locatie:
Rietveldpaviljoen, Zonnehof
Aanvang:
aanvang 19.30 uur, start: 20.00 uur
Tickets: €7,50 

 

Fotofragment: Dirk Verwoerd
COVID 19 en FASadE
COVID - 19 en FASadE / Lees meer
De COVID-19 crisis raakt iedereen. Met een aangepast programma blijft FASadE inspireren. Gezien de huidige ontwikkelingen laat FASadE programma alleen doorgang vinden als de 1,5m afstand goed gehandhaafd kan worden. Op eigen gelegenheid kun je op stap gaan met de architectuurroutekaarten langs het werk van stadsarchitecten C.B. van der Tak of D. Zuiderhoek. Binnenkort is er de Spiegelexpeditie.