Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Online screening Architectuurfilm "Five Seasons The Gardens of Piet Oudolf"

De geplande vertoning bij filmtheater De Lieve Vrouw ging niet door, maar de documentaire "Five Seasons. The Gardens of Piet Oudolf" is binnekort online te zien bij FASadE. De documentaire geeft een inkijkje in het werk van de Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf en neemt de kijker mee in zijn creatieve proces, van zijn abstracte schetsen tot aan zijn theorieën over schoonheid.

Tuinarchitect Piet Oudolf vergelijkt de manier waarop hij bloemen en planten een plek geeft in een tuin, met de wijze waarop een regisseur acteurs in de schijnwerpers zet op een podium. Bijzonder is dat Oudolf evenveel schoonheid ziet in een verwelkende herfsttuin als in een zomertuin in volle bloei. Regisseur Thomas Piper volgt Oudolf bij zijn werk in Engeland en bezoekt met hem tuinen die hij ontwierp in Chicago en New York, maar ook Oudolfs eigen landgoed in Hummelo, Gelderland.

Tussendoor krijgt de kijker een exclusief kijkje achter de schermen bij het ontwerpen en aanleggen van de tuin van internationale kunstgalerie Hauser & Wirth in Somerset, Engeland. Van schetsen die hij in de winter in zijn studio maakt tot het planten van de bloemen in de lente en het openingsfeest van de tuin in september.

Five Seasons: The Gardens of Piet Oudolf | Thomas Piper | 2017
Datum:volgt
Locatie: website FASadE

dsd
COVID 19 en FASadE
COVID - 19 en FASadE / Lees meer
De COVID-19 crisis raakt iedereen. Ook de culturele sector wordt stevig getroffen. De programmering zoals die gepland was door FASadE is tot nader order uitgesteld. Ondertussen wordt vanuit huis aan nieuwe plannen doorgewerkt.