Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Architectuurfilm 'La Nave': Q&A met de filmmaker!

Vorig jaar was fotograaf Hans Wilschut ook te gast bij FASadE tijdens het architectuurcafé Beeldenstorm. Nu stelt hij het publiek in de gelegenheid om vragen te stellen na vertoning van zijn eerste film: 'La Nave'. Wilschut werkte drie jaar aan deze film.

La Nave (Het Schip) vertelt het verhaal over een prominent sociaal wooncomplex genaamd The Vele (De Zeilen) van Scampia in de dagen voorafgaand aan de sloop door de gemeente van Napels. De wijk werd vooral bekend als centrum van de georganiseerde misdaad van Napels. De film toont een andere kant. Het architectonische landschap (vier gigantische iconische gebouwen) wordt onder de loep genomen en een aantal bewoners, een 80 jarige voormalige onderwijzeres, een voormalig Camorra lid en een boxer geven hun visie op het leven in Scampia.

Na de film is er de mogelijkheid om aan filmmaker Hans Wilschut vragen te stellen tijdens een Q&A.
De film is Italiaans gesproken en Engels ondertiteld. 

Vanwege de Corona-maatregelen is het aantal beschikbare tickets beperkt. Tickets zijn te verkrijgen via de website van De Lieve Vrouw. Heeft u sponsortickets van FASadE? Dan moet u wel eerst een ticket kopen bij Filmtheater De Lieve Vrouw. Bij inlevering van de sponsortickets bij FASadE krijgt u uw geld teruggestort. Stuur de kaartjes op of geef ze af en vermeld daarbij de bankgegevens.

Datum: donderdag 12 november
Tijd:  21.15 uur met (onder voorbehoud) inleiding Hans Wilschut
(19.45 uur is uitverkocht met Q&A om 20.30 uur)
Locatie: Filmtheater De Lieve Vrouw

Foto: Hans Wilschut
COVID 19 en FASadE
COVID - 19 en FASadE / Lees meer
De COVID-19 crisis raakt iedereen. Met een aangepast programma blijft FASadE inspireren. Gezien de huidige ontwikkelingen laat FASadE programma alleen doorgang vinden als de 1,5m afstand goed gehandhaafd kan worden. Helaas is om deze reden de geplande Jane's Walk door Vathorst opnieuw tot nader orde uitgesteld.