Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Architectuurfilm Point of Origin – met filmmaker Frans Parthesius

Een internationale techondernemer met liefde voor architectuur vraagt Rem Koolhaas op een onmogelijk klein stukje berghelling in Zell am See in Oostenrijk een huis te bouwen. De fameuze architect  ziet een uitdaging: hoe krijg je licht in een huis van nog geen vier meter breed dat grotendeels onder de grond ligt? Fotograaf en filmer Frans Parthesius volgde het bouwproces en geeft een ultiem inkijkje in de werkwijze van Koolhaas en zijn speciale relatie met zijn opdrachtgever. "Point of origin - building a house in Austria" was te zien op het AFFR 2023 en werd hoog gewaardeerd door het publiek.

Frans Parthesius is aanwezig bij de filmvertoning en na afloop gaat FASadE met hem in gesprek.

Datum: donderdag 14 december
Tijd: 20.30 uur
Locatie: Filmtheater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 Amersfoort
De film is Engels en Duits gesproken en Engels ondertiteld.

Tickets via De Lieve Vrouw

Plus-sponsors die in het bezit zijn van een FASadE-kaartje kunnen telefonisch (033 422 65 55) of per mail (kassa@lievevrouw.nl) een ticket reserveren bij de kassa onder vermelding van sponsor FASadE. Voorafgaand aan de voorstelling kunnen ze tegen inlevering van hun sponsorkaartje hun gereserveerde vrijkaart ophalen.

filmmaker Frans Parthesius
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!