Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Dag van de Architectuur 2020 - 20 juni

Zaterdag 20 juni a.s. is het de landelijke Dag van de Architectuur, met als thema 'Architectuur - een publieke zaak'.

Het programma is dit jaar 'coronaproof'. Rekening houdend met alle voorschriften, kan je op 20 juni lopend of fietsend langs een aantal bijzondere gebouwen en locaties gaan. Het enige dat je daarbij nodig hebt is je smartphone met een geïnstalleerde QR-code-app. Want dit jaar kan je de geselecteerde projecten niet écht bezoeken maar ga je er langs met je smartphone in je hand. Ter plekke tref je borden aan met QR-codes. Wanneer je die scant krijg je een kort filmpje te zien waarin een bewoner, architect of gebruiker iets actueels vertelt over de plek. TIP: neem met je smartphone ook je oortjes mee. De filmpjes kun je vanaf 20 juni ook op de VIMEO-pagina van FASadE bekijken.

Adressen QR-bordjes: "Pianodaken"; hoek Lijsterweg en Merelstraat en hoek Van Randwijcklaan / Zangvogelweg; "Elleboogkerk": Langegracht 36; "Het Platform in De Nieuwe Stad": Oliemolenhof 14a; "Het Stadhuis" Stadhuisplein 1 en hoek Gaslaan / Piet Mondriaanlaan; "Rietveldpaviljoen": Zonnehof 8; "Het Boekhuis": Zonnehof 12.

De Dag van de Architectuur is een landelijk evenement, dat in vele steden en regio’s lokaal wordt georganiseerd. Vanwege corona is de landelijke coördinatie naar 2021 verzet. Elke stad en regio heeft het programma anders ingevuld, ook de datum kan afwijken. Zie de landelijke website en lokale partners voor actuele informatie.

Locaties QR-codes

dsd
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!