Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Uitgesteld: Jane's Walk Vathorst

Na de Jane's walks door het centrum van Amersfoort, Liendert, Kattenbroek en Berg-Zuid gaat FASadE nu op stap in Vathorst. Laat je verrassen door interessante plekken en initiatieven die daar te vinden zijn en wandel mee met Eugene Zaaijer en Baudouin Knaapen!

Jane Jacobs, journalist, schrijver en activist, was een van de eersten die de straat opvatte als een sociale en maatschappelijke plek waarmee stadsplanners rekening moeten houden. Haar denkbeelden zijn nog altijd invloedrijk. Zo wees ze steeds op het belang van functiemenging als voorwaarde voor leefbaarheid in de stad.  Over de hele wereld worden in navolging “Jane’s Walks” georganiseerd. Een Jane’s Walk is geen toeristische tour, het is meer een gesprek dat wandelend wordt gevoerd. Het is een afwisselende en verrassende wandeling door buurten waarbij al wandelend wordt gesproken over de beleving van publieke plekken onderweg.

Amersfoort ambieert een inclusieve stad te zijn: een stad die iedereen mogelijkheden biedt mee te doen. Niet alleen in letterlijke maar ook in figuurlijke zin. FASadE onderzoekt hoe de publieke ruimte van de stad aansluit bij deze ambitie. In samenwerking met de Alliantie, Portaal en OBV en met steun van de gemeente Amersfoort organiseert FASadE met Baudouin Knaapen en Eugene Zaaijer verschillende “Jane’s walks”.

Wandel mee!

Datum: Nieuwe datum volgt, we wachten de ontwikkelingen af rondom het Corona-virus
Tijd: 10.00 uur - 12.45 uur

COVID 19 en FASadE
COVID - 19 en FASadE / Lees meer
De COVID-19 crisis raakt iedereen. Ook de culturele sector wordt stevig getroffen. De programmering zoals die gepland was door FASadE is tot nader order uitgesteld. Ondertussen wordt vanuit huis aan nieuwe plannen doorgewerkt.