Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Lancering Amersfoortse Waterkaart

Als nieuwste aanvulling in de reeks routekaarten presenteert FASadE met trots De Amersfoortse Waterkaart! Met een feestelijk programma in samenwerking met 033fotostad wordt de kaart gelanceerd in het Rietveldpaviljoen, waar op dat moment de expositie 'We Are Water' te bezoeken is. 

Landschapsarchitect Pim Kupers van H+N+S Landschapsarchitecten zal een toelichting geven op de kaart, er is een muzikaal optreden en natuurlijk wordt voorzien in een hapje en een drankje. Op deze geboortedag van Rietveld brengt bovendien Erma Prins van 033Fotostad een toast uit op Gerrit Rietveld en de toekomstplannen voor het door hem ontworpen Rietveldpaviljoen. De prachtige foto's van architectuurfotograaf Dirk Verwoerd worden ook getoond.

Datum: 24 juni 2022
Tijd: vanaf 16.00 uur
Locatie: Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8

Waterkaart
Met de Amersfoortse Waterkaart wordt de essentiële relatie tussen de stad, het landschap en het water belicht en vragen we aandacht voor de niet te onderschatten rol die het water speelt bij de inrichting van de stad en de kwaliteit van onze leefomgeving. De blik is daarbij gericht op de stad Amersfoort en de omliggende omgeving. Welke rol heeft het water in het verleden voor Amersfoort betekend en hoe zien we dat in het huidige landschap terug?

De Amersfoortse Waterkaart is opgesteld dankzij bijdragen van H+N+S Landschapsarchitecten, Waterschap Vallei en Veluwe, de Waterlijn, de Eemlijn en het kfHeinfonds. De fietsroute op de waterkaart omvat zo'n 20 km, zodat de route in ongeveer 2 uur te fietsen is. De projecten op de routekaart zijn door fotograaf Dirk Verwoerd in beeld gebracht, mede met behulp van drone-fotografie. Ook zijn archiefbeelden opgenomen uit Archief Eemland. De Waterkaart is verkrijgbaar zijn vanaf 24 juni bij de VVV, de waterlijnwinkel en via FASadE.

Benieuwd naar alle routekaarten van FASadE? Kijk bij 'Op stap met FASadE'!

'We Are Water'
In het 'We Are Water' project wordt de diepere betekenis van water en de verbinding tussen mens en water blootgelegd via kunst. In alle hoeken van de samenleving is wel een verband te vinden met deze uiterst belangrijke bron van leven. Toch lijkt in veel landen de kraan in een handomdraai opengedraaid, zonder te beseffen hoe essentieel water nu eigenlijk echt voor ons is. In 'We Are Water' wordt een poging gedaan om deze relatie te herstellen met kunst als moedertaal.Ook worden zowel positieve als negatieve kanten van de relatie tussen mens en water belicht door het tentoonstellen van interactieve installaties, schilderijen, muziek, foto’s, poëzie en live-performances. De expositie 'We Are Water' is van 16 juni t/m 31 juli te bezoeken in het Rietveldpaviljoen.

FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!