Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap
Foto: Björn Vijlbrief

Tip: Workshop en expositie 'Architectuurfotografie'

In verband met het Coronavirus zijn de workshop en expositie 'Architectuurfotografie' afgelast.

Architectuur is een belangrijk aandachtspunt in het “huis voor beeldcultuur” dat Rietveldpaviljoen wil zijn. In 2020 werkt 033Fotostad dan ook mee aan onder andere de architectuurroute die FASadE ontwikkelt.

De samenwerking wordt afgetrapt met deze expositie. Van de alom geroemde fotografe Popel Coumou toont 033Fotostad een zestal werken waarin zij gevoelens van nostalgie en melancholie onderzoekt en hoe deze gevoelens verbonden zijn aan ruimte en locatie. Ook de jonge architectuurfotografen Björn Vijlbrief (Amsterdam) en David Pronk (Amersfoort) exposeren met hun bijzondere kijk op moderne architectuur.
Architectuurfotografen die actief zijn in de Amersfoortse fotoclubs zijn uitgenodigd werk in te zenden, waarvan een selectie aan deze gezamenlijke expositie toegevoegd is.

Naar aanleiding van de tentoonstelling architectuurfotografie die nog te zien is t/m 5 april in het Rietveldpaviljoen verzorgt Björn Vijlbrief een workshop architectuurfotografie op zondag 22 maart. De focus ligt vooral op het fotograferen van details, waarbij Bjørn je gaat leren om op een eigenzinnige, soms abstracte wijze naar gebouwen te kijken. Meedoen? Schrijf je vóór 19 maart in via b.vijlbrief@vijlbrief-fotografie.nl

Meer informatie vind je op de website van 033Fotostad.

Foto: Björn Vijlbrief
COVID 19 en FASadE
COVID - 19 en FASadE / Lees meer
De COVID-19 crisis raakt iedereen. Met een aangepast programma blijft FASadE inspireren. Gezien de huidige ontwikkelingen laat FASadE programma alleen doorgang vinden als de 1,5m afstand goed gehandhaafd kan worden. Op eigen gelegenheid kun je op stap gaan met de architectuurroutekaarten langs het werk van stadsarchitecten C.B. van der Tak of D. Zuiderhoek. Binnenkort is er de Spiegelexpeditie.