Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap
De winnaars van 2022

Uitreiking Stadsbouwprijs Amersfoort 2024

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Veerensmederij worden op donderdag 17oktober 2024 de winnaars bekend gemaakt van de Stadsbouwprijs Amersfoort 2024! De vakkundige jury uit Breda bezocht alle genomineerde projecten en is na rijp beraad gekomen tot drie winnaars. Ook het publiek liet grootschalig van zich horen: 1.800 mensen brachten hun stem uit! De publieksprijs zal worden uitgereikt aan het project met de meeste stemmen.

Wees erbij als de vakprijzen en de publieksprijs worden overhandigd

reserveer tickets

Hans Teerds is architect en stedenbouwkundige en schrijft regelmatig essays voor De Architect. Tijdens deze avond zal hij toelichting geven op de stelling: 'De culturele waarde van architectuur ligt in het alledaagse'. Stadsdichter van Amersfoort Tanja ter Brake zal de avond samenvatten met een pakkende wrap up. Daarna zijn er bubbels en toasten we op al het moois in Amersfoort!

Stichting BLASt stelde de vakjury samen, die tijdens de uitreikingen aanwezig is. Naast juryvoorzitter Ton van Beek (voorzitter en initiator Stichting BLASt) bestaat de vakjury uit Damaris Kennes-Verleun (projectleider Stedelijke ontwikkeling bij Gemeente Tilburg), Harold van den Broek (expert ontwerp Openbare Ruimte), Anneke Luijten-Klaassen (ontwikkelmanager bij WonenBreburg) en Mark Buijs (projectleider Omgevingswet Gemeente Breda).

Datum: donderdagvaond 17 oktober
Tijd: inloop 19.30 u, start 20.00 u
Plaats: De Veerensmederij in Amersfoort, Soesterweg 330

De Stadsbouwprijs is mogelijk dankzij financiële ondersteuning van de gemeente Amersfoort. Jong FASadE ging met het stemhokje on tour en heeft praktische hulp geboden bij de editie 2024. Van Mossel Kia Amersfoort zorgde ook dit jaar voor elektirsche mobiele ondersteuning van de Stadsbouwprijs Amersfoort 2024.

FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!