Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Wat te doen met een stadhuis?! - UITGESTELD

Nu het stadhuis van Amersfoort gaat verhuizen rijst de vraag: wat te doen met het stadhuis? Vanuit verschillende invalshoeken wordt deze vraag belicht tijdens een boeiend architectuurcafé.

Jojanneke Tap is architect en interieurarchitect en een van de Jonge Honden van FASadE. Zij studeerde af op een nieuw stadhuis voor Amersfoort en deed uitgebreid onderzoek naar de ontwikkeling van stadhuizen vanuit cultuurhistorisch perspectief en naar de betekenis van het stadhuis in de huidige tijd.

Niels Ponjee, architect bij Diederendirrix architectuur en stedenbouw uit Eindhoven, transformeert het stadhuis van Almelo naar woningen. Hij vertelt over dit bijzondere gebouw, een van de laatste ontwerpen van architect J.J.P. Oud, en over de rol van het pand in de stad. Ook deelt hij do's en dont's bij transformatie-opgaven.

Friederike Weisner, directeur van filmtheater De Lieve Vrouw, opteert voor nieuwbouw van een cultuurtempel voor de stad op deze centrale plek.

Meer informatie over nieuwe datum, locatie en tijdstip volgt.

COVID 19 en FASadE
COVID - 19 en FASadE / Lees meer
De COVID-19 crisis raakt iedereen. Met een aangepast programma blijft FASadE inspireren. Gezien de huidige ontwikkelingen laat FASadE programma alleen doorgang vinden als de 1,5m afstand goed gehandhaafd kan worden. Op eigen gelegenheid kun je op stap gaan met de architectuurroutekaarten langs het werk van stadsarchitecten C.B. van der Tak of D. Zuiderhoek. Binnenkort is er de Spiegelexpeditie.