Dag van de Architectuur 15 juni

Ga op de landelijke Dag van de Architectuur op 15 juni op stap met FASadE! Zaterdagochtend organiseert FASadE een fietstocht en 's middags een wandeltour langs recente projecten en plannen in Amersfoort. Verschillende Jonge Honden fietsen en wandelen mee en geven met stedenbouwkundigen Bert Blijleven en Johan Galjaard uitleg bij de projecten. Gefietst wordt langs transformatie- en renovatieprojecten van De Berg tot aan De Hoef, waarbij ook enkele nieuwbouwprojecten aan worden gedaan. De wandelroute voert langs de Stadsring met getransformeerde (kantoor)gebouwen, maar leidt ook langs nieuwe stadswoningen in de binnenstad.

Die fietstocht duurt naar schatting 2 uur (van 10u - 12u), de wandeltocht duurt van 13.30 uur tot 15.30 uur.
Aanhaken kan ook, de routes worden gedetailleerd op de website weergeven, zodra ze definitief zijn.

Ik meld me aan voor de fietstocht op de DvdA 2019: start om 10.00 uur op het stationsplein, ingang station.

Klik hier voor de fietsroute!

Ik meld me aan voor de wandeltocht op de DvdA 2019: start om 13.30 uur bij de ingang van het stadhuis.

Klik hier voor de wandelroute!

Het landelijk thema is dit jaar ‘Door de ogen van …’ en is voor FASadE aanleiding om met een architectuurcafé op donderdag 27 juni vervolg te geven aan de Dag van de Architectuur. Wat hebben we gezien, hoe kwamen de successen tot stand en waar lijkt de ambitie te ontbreken? Het is meteen een mooie gelegenheid om met een borrel de zomer in te luiden in het KAdECafé!

Dit jaar valt de Dag van de Architectuur samen met de Dag van de Bouw. Verschillende bouwprojecten zijn opengesteld in het kader van de Dag van de Bouw.