Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

2023

Januari 2023 - The proof of the Pudding van Herman Hertzberger met Laurens Jan ten Kate
Met een volle grote zaal in filmtheater De Lieve Vrouw starten we goed in 2023. De documentaire toont de strijd voor het behoud van het door Hertzberger ontworpen iconische 'Centraal Beheer'-gebouw  in Apeldoorn. Met interessant nagesprek met Laurens Jan ten Kate, architect-directeur van AHH.

Maart 2023 - 'Onder het maaiveld' met intro door Linda Maring
Het bodemleven is in de documentaire op bijzondere wijze in beeld gebracht. Daarbij is duidelijk de relatie gelegd tussen het gebruik van de bodem boven maaiveld en een gezond bodemleven daaronder en het belang daarvan. Linda Maring wist dit in haar introductie helder te vertellen aan de hand van Amersfoortse voorbeelden. In een uitverkochte grote zaal kijken naar parende regenwormen en schimmelstructurren is een fascinerende ervaring.

Maart 2023 - Jane's Walk Vathorst met Eugene Zaaijer en Trudy de Mooy en Portaal
Wandeling door de nieuwe wijk Vathorst met hartverwarmende buurtinitiatieven zoals Societeit Pietersplein, Theater De Kamers en Hart van Vathorst. Mooi om te horen hoe de wijk opgroeit, welke initiatieven van het begin zijn verdwenen of gebleven en welke er nu worden geinitieerd. 

foto: Fred Oosterhuis
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!