Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Al geweest in 2021

Januari 2021 - Interview Hans Wilschut en online filmvertoning architectuurfilm 'La Nave'
De Corona-maatregelen maakten dat filmvertoning in De Lieve Vrouw niet mogelijk was. Dus vond de filmvertoning plaats via PICL en is het interview met filmmaker Hans Wilschut opgenomen in de studio.

Januari 2021 - podcast kunstmanifestatie WEEF
Van de bijeenkomst in De Elleboogkerk in kader van kunstmanifestatie WEEF is een podcast gemaakt. 

Februari 2021 - Spiegelexpeditie in samenwerking met Kunsthal KAdE
FASadE ontwikkelde een Spiegelarchitectuurquiz en een Spiegelexpeditie langs architectuur en refelecterende oppervlaktes in samenwerking met Kunsthal KAdE. De opening van de tentoonstelling MIRROR I MIRROR in Kunsthal KAdE is meermaals uitgesteld maar zal naar verwachting in de zomer plaatsvinden. Dan kan ook de expeditie in gezinsverband worden ondernomen.

Maart 2021 - Start columnreeks in De Stad Amersfoort
Op initiatief van stadsbouwmeester Micha de Haas en FASadE is een columnreeks gestart om het belang van ruimtelijke kwaliteit in Amersfoort te onderstrepen.

Mei 2021 –  Vakjurering Stadsbouwprijs 2020-2021
Nadat de vakjurering van de Stadsbouwprijs 2020-2021 meermaals werd uitgesteld heeft deze uiteindelijk op bijzondere wijze plaatsgevonden. Online met reporters ter plekke heeft de vakjury de winnaars aangewezen. Van de prijsuitreikingen en winnende projecten zijn filmpjes gemaakt.

Mei 2021 – ‘Architectuurkaart langs structuralistische gebouwen en buurten’
In Amersfoort, Leusden en Hoevelaken zijn bijzondere projecten gerealiseerd die tot het Structuralisme worden gerekend. FASadE stelde een architectuurroutekaart samen. Binnenkort volgt een opdrachtboekje voor kinderen, zodat de route in gezinsverband te fietsen is.

Juni 2021 - 'StrucTOER'opdrachtboekje voor kinderen gereed

Juni 2021 - Architectuurfilm 'De Rijksbouwmeester - de kracht van de verbeelding' en Q&A met filmmaker André de Laat
Vanwege de beperkte zaalbezetting is de film twee keer getoond. Enthousiaste reacties uit de zaal, boeiende Q&A.

 

COVID 19 en FASadE
COVID - 19 en FASadE / Lees meer
De COVID-19 crisis raakt iedereen. Met een aangepast programma blijft FASadE inspireren. Gezien de huidige ontwikkelingen laat FASadE programma alleen doorgang vinden als de 1,5m afstand goed gehandhaafd kan worden. Op eigen gelegenheid kun je op stap gaan met de architectuurroutekaarten langs het werk van stadsarchitecten C.B. van der Tak of D. Zuiderhoek. Binnenkort is er de Spiegelexpeditie.