Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

2022

Februari 2022 - Verkiezingsdebat 'De strijd om de ruimte'
In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gingen woordvoerders van verschillende politieke partijen met elkaar in debat. Vanwege de Corona-maatregelen is het de debat zonder publiek opgenomen.

Februari 2022 - Architectuurdocumentaire 'Building Bastille'
In samenwerking met filmtheater De Lieve Vrouw vertoonde FASadE de wervelende documentaire van Leif Kaldor, die na vertoning een spontaan applaus uit de zaal kreeg.

Maart 2022 - Architectuurcafé 'Schurend Paradijs'- over stadsklimaat
In samenwerking met Kunsthal KAdE waar de tentoonstelling 'Schurend Paradijs' te zien is organiseerde FASadE een avond over Stadsklimaat met LOLA landscape architects en hoogleraar Sanda Lenzholzer. Hoe vergroenen de stad leefbaarder en gezonder maakt, maar ook welke knelpunten het ontwerpen aan stadsklimaat kent. Vooraf konden bezoekers de tentoonstelling bekijken en was er soep van Coen, die ook een prachtige salade maakte in de vorm van een stedelijk landschap.
Dit architectuurcafe is georganiseerd in het kader van Mondriaan 150. In 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan in Amersfoort werd geboren. Dat viert de stad met een Feest van de verbeelding. Tentoonstellingen, theatervoorstellingen, outdoor activiteiten en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op mondriaan150.nl

Maart 2022 - Architectuurdocumentaire 'Architect of Brutal Poetry'
FASadE vertoonde in samenwerking met filmtheater De Lieve Vrouw de indrukwekkende documentaire over het levensverhaal van architect Hans Broos. Als vroege ‘brutalist’ ontwierp hij tal van indrukwekkende gebouwen en bewees hoe fijnzinnig je met beton kon ontwerpen. De film werd ingeleid door Martijn Haan, brutalisme-liefhebber en auteur van Oostblog.

April 2022 - Young Professionals Borrel door De Jonge Honden
Tijdens deze drukbezochte borrel hebben jonge ontwerpers uit Amersfoort elkaar beter leren kennen.

Mei 2022 - Start inschrijving voor de Stadsbouwprijs Amersfoort  2022

FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!