Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Stadsbouwprijs Amersfoort

Stadsbouwprijs Amersfoort 2022
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Veerensmederij zijn op 13 oktober 2022 de winnaars bekend gemaakt van de Stadsbouwprijs Amersfoort 2022. Naast de winnaar van de publieksprijs zijn drie winnaars aangewezen door de vakjury en twee eervolle vermeldingen toegekend aan voorbeeldige woningbouwprojecten. De publieksprijs is toegekend aan het project dat de meeste stemmen kreeg van de in totaal 2.500 stemmen die zijn uitgebracht: Restaurant Bij Lot, ontworpen door AGNOVA architecten (exterieur) en By Thimble (interieur). In de categorie small viel het Fabriekje door Open Kaart in de prijzen. Woonhuis Lichtenberg ontworpen door 9graden architectuur ontving de prijs in de categorie medium. De prijs in categorie large is uitgereikt aan Nationaal Monument Kamp Amersfoort door door Inbo, Juurlink + Geluk en Tinker Imagineers. De eervolle vermeldingen gingen naar de woningbouwprojecten CPO Sportfondsenbad door OOKarchitecten en de Amerberg en Villa Monte ontworpen door Urban Frameworks, ZEEP, DRPW, EVE en Deltavormgroep.
Een overzicht met alle inzendingen van 2022 is terug hier te vinden!


Stadsbouwprijs Amersfoort 2020
Ruim 2.000 mensen brachten hun stem uit voor de Amersfoortse Stadsbouwprijs 2020! Van de vijfentwintig ingezonden projecten kreeg het familie-erf aan de Zeldersteweg de meeste stemmen. Het Amersfoortse ontwerpbureau OOKarchitecten ontving de publieksprijs uit handen van wethouder Astrid Janssen op het erf van de prachtig gerenoveerde en gerestaureerde boerderij. In de categorie large worden twee inzendingen samen onderscheiden omdat ze volgens de jury niet los van elkaar beoordeeld kunnen worden: Het Platform door Space Encounters in samenwerking met Schipper Bosch en De Oliemolenhof door ZUS / De Nieuwe Stad. In de categorie medium valt het project Stovestraat in de prijzen door Architecten De Vylder Vinck Taillieu in samenwerking met Schipper Bosch. In de categorie small gaat de eer naar het Circulair paviljoen, ontworpen door Blokhuis Braakman architecten.
Een overzicht met alle inzendingen uit 2020 is hier terug te vinden!

 

Afbeelding: Studio Limon
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!