Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Stadsbouwprijs Amersfoort

Momenteel wordt gewerkt aan de Stadsbouwprijs voor 2022. Houd onze site in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor de laatste informatie!

Stadsbouwprijs Amersfoort 2020
Ruim 2.000 mensen brachten hun stem uit voor de Amersfoortse Stadsbouwprijs 2020! Van de vijfentwintig ingezonden projecten kreeg het familie-erf aan de Zeldersteweg de meeste stemmen. Het Amersfoortse ontwerpbureau OOKarchitecten ontving de publieksprijs uit handen van wethouder Astrid Janssen op het erf van de prachtig gerenoveerde en gerestaureerde boerderij. In de categorie large worden twee inzendingen samen onderscheiden omdat ze volgens de jury niet los van elkaar beoordeeld kunnen worden: Het Platform door Space Encounters in samenwerking met Schipper Bosch en De Oliemolenhof door ZUS / De Nieuwe Stad. In de categorie medium valt het project Stovestraat in de prijzen door Architecten De Vylder Vinck Taillieu in samenwerking met Schipper Bosch. In de categorie small gaat de eer naar het Circulair paviljoen, ontworpen door Blokhuis Braakman architecten.
Een overzicht met alle inzendingen uit 2020 is hier terug te vinden!

Afbeelding: Studio Limon
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!