Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Al geweest in 2020

Dinsdag 28 januari 2020 – ‘De Toekomst van de stad I’

- De Jonge Honden van FASadE hebben met studenten van de Hogeschool Utrecht een avond georganiseerd voor een in leeftijd en professie gemengd publiek over de Toekomst van de Stad. Supervisor Jeroen Ruitenbeek gaf een heldere stedenbouwkundige analyse van het stadsdeel waar de ontwikkelgebieden Langs Eem en Spoor liggen. Daarnaast kwam de invloed van Smart City op de inrichting van de stad aan bod en werd de discussie gevoed met het kaartspel '‘Designing for Controversies in Responsible Smart Cities’ (TU Twente).
- Sprekers: supervisor en stedenbouwkundige Jeroen Ruitenbeek, Jan Willem Wesselink, Anouk Geenen. Discussieleider was architect en scheidend programmraadslid Jan Poolen.

De studenten Anne Hulshof, Fleur Manders, Tom Hendriks, Madelon van der Meer, Anne-Mae Holdinga en Marjolijn Ibelings van De Hogeschool Utrecht maakten een mooie aftermovie van het event. Adriana Nichting maakte op geheel eigen wijze een visuele samenvatting.

Donderdag 13 februari 2020 – ‘De Toekomst van Nederland'

- Boeiende visie op de Toekomst van Nederland en de integrale aanpak die nodig is om van de actuele opgaven duurzame verbeteringen te maken. Met een preview van het essay 'De Toekomst van Nederland, een cultuurhistorische verkenning', waarin Alkemade in het licht van de grote vragen die op ons afkomen het belang en de aard van de achterliggende culturele thema’s beschouwt. Maurice Harteveld is vanuit de TU Delft betrokken bij de ontwerpstudie “De Stad van de Toekomst” en leidde de masterstudio die in dit kader is opgezet. 
- Sprekers: Floris Alkemade, Maurice Harteveld. Gasten aan tafel: de Amersfoortse wethouders Astrid Janssen (verantwoordelijk voor RO en de Omgevingswet) en Cees van Eijk (diversiteit, toegankelijkheid en Regionale samenwerking). Moderator Patrick van der Klooster.

Zaterdag 20 juni 2020: De Dag van de Architectuur 

De programmering werd dit jaar vanwege de Corona-maatregelen niet landelijk werd gecoordineerd. Het thema 'Architectuur - een publieke zaak' heeft FASadE aangegrepen om filmpjes op te nemen en met QR-codes bij gebouwen te ontsluiten. Bekijk ze nu op onze Vimeo-pagina.

Tentoonstelling Architectuurfotografie in het Rietveldpaviljoen in samenwerking met 033Fotostad: 

Van de alom geroemde fotografe Popel Coumou toont 033Fotostad een zestal werken waarin zij gevoelens van nostalgie en melancholie onderzoekt en hoe deze gevoelens verbonden zijn aan ruimte en locatie. Ook de jonge architectuurfotografen Björn Vijlbrief (Amsterdam) en David Pronk (Amersfoort) exposeren met hun bijzondere kijk op moderne architectuur. Architectuurfotografen die actief zijn in de Amersfoortse fotoclubs zijn uitgenodigd werk in te zenden, waarvan een selectie door Diana Bokje aan deze gezamenlijke expositie is toegevoegd.

 

Architectuurfilms:

- Woensdag 19 februari 2020 – ‘City Dreamers’

COVID 19 en FASadE
COVID - 19 en FASadE / Lees meer
De COVID-19 crisis raakt iedereen. Met een aangepast programma hoopt FASadE te blijven inspireren. Gelukkig kunnen activiteiten in de buitenlucht doorgang vinden, zoals de Takketoer en de Jane's walk door Vathorst. Vanaf september kan online op de Stadsbouwprijs worden gestemd.