Afscheidsbijeenkomst directeur Johanna van der Werff

Op vrijdag 20 april jl nam Johanna van der Werff afscheid als directeur van FASadE.  Tijdens de bijeenkomst spraken wethouder Bertien Houwing; Jaap Huisman, publicist en frequent debatleider bij FASadE; Paul Baltus, directeur van de koepelstichting Amersfoort in C en een mystery guest mooie woorden over de betekenis van FASadE en de manier waarop Van der Werff hieraan vorm, richting en leiding heeft gegeven. Ook de rechterhand van Van der Werff, Adinda van Wely en gastvrouw Irma Wiener van de tentoonstelling ‘De Stijl voorbij. Gerrit Rietveld en de jaren vijftig.’ vielen mooie woorden te beurt, bij monde van Paul Baltus. Van der Werff sloot zich hierbij van harte aan en toonde zich daarnaast dankbaar voor alle samenwerkingen en voor de ondersteuning die FASadE gedurende alle jaren ontving, zowel financieel, van de gemeente; sponsoren en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, als in samenwerkingen en partnerschap; van sprekers; van de trouwe sponsorkring van FASadE, inclusief alle ‘vrienden’, van vrijwilligers; gastvrouwen en –heren. Zij allen zijn van groot belang voor FASadE en voor het programma gedurende al die jaren.

Van der Werff: ‘Ik heb me geen mooier afscheid kunnen wensen. Zoveel belangstelling en zoveel mooie woorden. Ook van wie er deze middag niet bij kon zijn. Ik ben echt overweldigd!  Ze zeggen dat je moet stoppen op het hoogtepunt, ik denk dat dit er bij uitstek een was! En het beste nieuws is natuurlijk dat FASadE doorgezet wordt, onder de leiding van de nieuw aangetrokken programmeur Irene Edzes.’

Op het afscheid werd een presentatie getoond met een selectie van foto's van activiteiten en producties die afgelopen 15 jaar onder Van der Werffs leiding plaatsvonden. In lagere kwaliteit zijn de foto´s hier te vinden.