Woensdag 19 september 2018: FILM Smart City – Op zoek naar de slimme burger

Onderzoeker Dorien Zandbergen en filmmaker Sara Blom gaan op zoek naar de slimme burger. Dit levert een geestige en tegelijkertijd diepzinnige documentaire op.

De film 'Smart City – Op zoek naar de slimme burger' gaat over de ambitie van een aantal partijen in Amsterdam om een Smart City te worden: een stad waarin slimme technologie ervoor zorgen moet dat deze duurzaam, veilig en comfortabel is en dat burgers invloed op hun omgeving kunnen uitoefenen. De film laat de totstandkoming van deze droom zien, en gaat in op de dilemma’s die zij oproept. We zien de leefwerelden van publiek-private organisaties die Amsterdam als Smart City op de kaart willen zetten; van bewoners die de luchtkwaliteit om hun woning willen meten, en van Amsterdammers die zich niet thuis voelen bij ICTs. Door in te zoomen op de verschillen en de gedeelde ervaringen tussen deze groepen, roept de film op tot een brede discussie over macht en onmacht in de digitale samenleving.

De film Smart City – Op zoek naar de slimme burger is een productie van onderzoeker Dorien Zandbergen en filmmaker Sara Blom.

Dorien Zandbergen is co-producent van de film, onderzoeker en oprichter van Stichting Gr1p. Zij ontving onlangs de Prijs voor Publieke Sociologie, omdat zij met haar werk de discussie over Smart City naar een hoger plan heeft getild.

Dorien leidt de documentaire in en is na afloop aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

Start: 19 uur, zaal open 18.40
Locatie: Filmtheater De Lieve Vrouw
Toegang: € 8,- incl tentoonstelling