Verdichten in de bestaande stad woensdag 21 november 2018

Waar vindt Amersfoort de ruimte om aan de grote woningvraag te voldoen zonder het landschap op te souperen? Welke randvoorwaarden zijn verbonden aan een verdichte stad als gezonde habitat?

Stadsbouwmeester Loes Oudenaarde schetst de opgave waar de stad voor staat. Architect Bart Reuser licht de visie toe die zijn bureau Next architects heeft op het verdichten van de stad. NEXT architects heeft samen met de gemeente de nieuwe verdichtingsvisie gemaakt voor Amersfoort. Ellen Peper (Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur) gaat in op de relatie tussen de stad als gezonde habitat en de verdichtingsopgave. Kunstenaar Arne Hendriks benadert het vraagstuk met zijn onderzoek 'The Incredible Shrinking Man' op geheel eigen wijze.

Met de stad als fraai decor vindt het architectuurcafé plaats op de vierde verdieping van het voormalige SNS-gebouw aan de Stadsring. Dit architectuurcafe wordt mede mogelijk gemaakt door BPD en Latei.

Architectuurcafé Verdichten in de bestaande stad
Woensdag 21 november 2018 | 20.00 uur, inloop 19.30 uur.
Locatie: Voormalig bankgebouw Utrechtseweg 1 , Amersfoort
Parkeren: Kan in parkeergarage Utrechtsepoort. Dit kan alleen via de Parkmobile of de Parkline App.
Bekijk hier hoe het werkt en download meteen de Parkmobile of Park-line app! Let op: VOL is VOL.

Toegang: De toegang tot het pand; als men parkeert in de parkeergarage, moet men te voet de uitgang van Parkbee nemen.  Dan komt men buiten bij de slagboom weer boven (waar je met de auto ook inrijdt). Daarna kan men de hoofdingang in.
Na afloop kunnen de gasten die in de parkeergarage geparkeerd hebben, de lift nemen naar de parkeerkelder en dan uitrijden.

Voor nadere informatie: i.edzes@fasade.nl

Aanmelding Verdichten in de bestaande stad 21 nov: reserveringen@fasade.nl

Te laat? Bel 06 20596917