Archief: Beeldenstorm Architectuurcafé - donderdag 28 februari

Weinig slopen, veel kijken. Tijdens het Beeldenstorm architectuurcafé op donderdag 28 februari met de internationaal gevierde fotograaf Hans Wilschut en stedenbouwkundige Johan Galjaard is voor de beeldende kunst een centrale rol weggelegd. Een veelheid aan intrigerende stadsbeelden passeert de revue. Van Matthias Withoos tot Wilschut: de stad verandert voortdurend en ook de artistieke verbeelding daarvan.

Het geschilderde stadsgezicht vertelt veel over hoe naar de stad wordt gekeken en hoe de stad en de publieke ruimte zijn ingericht. Johan Galjaard loodst ons met een fraai beeldessay door de kunstgeschiedenis. Hans Wilschut laat aan de hand van zijn foto's zijn fascinatie zien voor de verandering die steden wereldwijd ondergaan onder invloed van de globalisering. Bevolkingsgroei, toerisme, sociale en culturele veranderingen hebben verstrekkende invloed op cultuur en landschap. Op de rand van publiek en privaat domein en langs de ravelranden van de stad onderzoekt Wilschut de plekken waar verandering zich manifesteert. Hij hanteert daarbij vaak een ongebruikelijk gezichtspunt, waardoor zijn intrigerende beelden een blik op de stad geven die je zelf niet gauw zult zien. De avond wordt ingeleid door Robbert Roos, directeur van kunsthal KAdE.

Aanleiding voor het Beeldenstorm Architectuurcafe zijn twee tentoonstellingen die binnenkort te zien zijn in Amersfoort. Vanaf 26 januari in Kunsthal KAdE: Maestro van Wittel - Hollandse meester van het Italiaanse stadsgezicht. Vanf 9 februari in Museum Flehite: Stadsbeelden.

Datum: Donderdag 28 februari
Start: 20.00 uur. Inloop: 19.30 uur.
Locatie: KAdECafe, Eemplein 77 Amersfoort
Toegang gratis, wel graag aanmelden via reserveringen@fasade.nl