Jane's walk Centrum Amersfoort - 25 mei

Speciaal voor "We-are-Public" - leden organiseert FASadE i.s.m. Baudouin Knaapen en Eugene Zaaijer op 25 mei een extra Jane's walk door het centrum.

Jane Jacobs, journalist, schrijver en activist, was een van de eersten die de straat opvatte als een sociale en maatschappelijke plek waarmee stadsplanners rekening moeten houden. Haar denkbeelden zijn nog altijd invloedrijk. Zo wees ze steeds op het belang van functiemenging als voorwaarde voor leefbaarheid in de stad en benadrukte ze dat stadsontwikkeling niet gaat over sloop en nieuwbouw, maar over hergebruik. Over de hele wereld worden in navolging “Jane’s walks” georganiseerd. Een Jane’s Walk is geen toeristische tour, het is meer een gesprek dat wandelend wordt gevoerd. Het is een afwisselende en verrassende wandeling door oude en nieuwe buurten waarbij al wandelend wordt gesproken over de beleving van publieke plekken onderweg. 

Amersfoort ambieert een inclusieve stad te zijn: een stad die iedereen mogelijkheden biedt mee te doen. Niet alleen in letterlijke maar ook in figuurlijke zin. FASadE onderzoekt hoe de publieke ruimte van de stad aansluit bij deze ambitie. In samenwerking met de Alliantie, Portaal en Omnia Wonen en met steun van de gemeente Amersfoort organiseert FASadE met Wijkadvies verschillende “Jane’s walks”.

Ben je lid van 'We are public'? Wandel mee!

Op vrijdagmiddag 7 juni organiseert FASadE i.s.m. Baudouin Knaapen en Eugene Zaaijer een Jane's walk door de wijk Liendert van 15-17uur. Aanmelden Jane's walk 7 juni Liendert.