Architectuurcafé 'From Oneway to the Circular Way' - 26 september

Wat hebben het bouwen op Mars en de bouwopgave van Amersfoort met elkaar te maken? In het architectuurcafé van 26 september gaat Wytze Kuijper van Cirkelstad Utrecht in gesprek met Layla van Ellen, Jan Jongert en Nelly Swijnenburg over circulair bouwen.

Layla van Ellen studeerde met drie tienen af met haar ontwerp voor een 'Icehab' op Mars. Niet alleen verdiepte zij zich in materiaaleigenschappen van materialen die op Mars voorradig zijn, maar ook in technieken om daar te kunnen bouwen. Aan welke eisen moet een habitat voldoen om de bewoners niet alleen te beschermen tegen straling en lage temperaturen, maar ook een prettig leefbare omgeving te verschaffen?

Superuse Studio's maakt naar eigen zeggen stedelijke ecosystemen van waardevolle reststromen. Het Rotterdamse architectenbureau werkte ook mee aan de Handleiding Materiaalgedreven Opdrachtgeverschap dat in opdracht van de Economic Board Utrecht is opgesteld en houdt zich bezig met het 'opschalen' van circulair bouwen.

Nelly Swijnenburg is programmamanager Circulaire Economie bij de gemeente Amersfoort. De avond wordt geleid door regio spinner Cirkelstad Utrecht: Wytze Kuijper. Direct aanleiding voor het architectuurcafe is de bijzondere tentoonstelling 'One Way Ticket to Mars' die te zien is in Kunsthal KAdE van 21 sept - 12 jan 2020.

Datum: donderdag 26 september

Tijd: inloop 19.30 uur. Start: 20.00 uur

Locatie: KAdECafe, Eemplein 75

Aanmelden: reserveringen@fasade.nl