De Toekomst van Nederland - 13 februari

Rijksbouwmeester Floris Alkemade en Maurice Harteveld (stedenbouwkundige, architect en onderzoeker TU Delft) delen hun visie op de Toekomst van Nederland met het FASadE-publiek.

Als Rijksbouwmeester is Floris Alkemade direct betrokken bij studies die zich richten op de toekomst van Nederland. In het voorjaar verschijnt van zijn hand het essay 'De Toekomst van Nederland, een cultuurhistorische verkenning', waarin hij in het licht van de grote vragen die op ons afkomen het belang en de aard van de achterliggende culturele thema’s beschouwt. Floris geeft tijdens deze avond een doorkijk naar dit nieuwe essay en deelt zijn kijk op het Nederland van de toekomst.

Maurice Harteveld is vanuit de TU Delft betrokken bij de ontwerpstudie “De Stad van de Toekomst” en leidde de masterstudio die in dit kader is opgezet. Hij stelt dat een vernieuwende en integrale manier van kijken een voorwaarde is om ervoor te zorgen dat de stad van de toekomst voor iedereen een plek blijft bieden.

Moderator Patrick van der Klooster koppelt de toekomstperspectieven aan de Amersfoortse agenda en gaat in gesprek met de Amersfoortse wethouders Astrid Janssen (verantwoordelijk voor RO en de Omgevingswet) en Cees van Eijk (diversiteit, toegankelijkheid en Regionale samenwerking).

Locatie: Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8 in Amersfoort
Datum: donderdag 13 februari 2020
Inloop: vanaf 19.00 uur. Aanvang: 19:30 uur
Toegang: gratis, wel graag aanmelden via reserveringen@fasade.nl.