Tip: Expositie 'Architectuurfotografie'

Architectuur is een belangrijk aandachtspunt in het “huis voor beeldcultuur” dat Rietveldpaviljoen wil zijn. In 2020 werkt 033Fotostad dan ook mee aan onder andere de architectuurroute die FASadE ontwikkelt.

De samenwerking wordt afgetrapt met deze expositie. Van de alom geroemde fotografe Popel Coumou toont 033Fotostad een zestal werken waarin zij gevoelens van nostalgie en melancholie onderzoekt en hoe deze gevoelens verbonden zijn aan ruimte en locatie. Ook de jonge architectuurfotografen Björn Vijlbrief (Amsterdam) en David Pronk (Amersfoort) exposeren met hun bijzondere kijk op moderne architectuur.
Architectuurfotografen die actief zijn in de Amersfoortse fotoclubs zijn uitgenodigd werk in te zenden, waarvan een selectie aan deze gezamenlijke expositie toegevoegd wordt. Diana Bokje, die de foto’s selecteerde, is op vrijdag 21 februari om 15.30 uur aanwezig voor een rondgang langs de foto’s.

Op 13 februari om 19.30 uur vindt de opening plaats tijdens het Architectuurcafé. Rijksbouwmeester Floris Alkemade en Maurice Harteveld, onderzoeker bij de TU Delft, delen hun visie op de Toekomst van Nederland met het publiek in het Rietveldpaviljoen. Inloop 19.00 u. Aanvang 19.30 u. Toegang is gratis. Aanmelden via reserveringen@fasade.nl o.v.v. Architectuurcafé 13/2/2020.