ARCHIEF: Architectuurfilm donderdag 26 mei 2016: Oscar Niemeyer, an architect committed to his century

Regie: Marc-Henri Wajnberg | 60 minuten | Engels ondertiteld | Aanvang 19.30 |  Theater de Lieve Vrouw |  Reserveren en kaartverkoop www.lievevrouw.nl

De Braziliaanse architect Oscar Niemeyer, een van de belangrijkste moderne architecten van de twintigste eeuw, overleed in 2012 op 104-jarige leeftijd. In zijn lange leven bouwde de altijd charmante Niemeyer een enorm oeuvre op. Met swingend beton wist hij sculpturale, fotogenieke gebouwen te maken. Daarnaast ontwierp hij Brazilia, de nieuwe hoofdstad van Brazilië, midden in de oerwouden. Geniaal in stedenbouwkundig opzicht, maar sociaal gezien helaas mislukt.  Een fascinerende film over een gepassioneerde Niemeyer, die tot zeer hoge leeftijd actief was als architect. 

Inleiding door Suzanne Roelofs,  architectuurhistoricus. Sinds 2002 ontwikkelt Roelofs lezingen en organiseert zij arrangementen en reizen op het gebied van moderne architectuur. Onder meer ontwikkelde zij de cursussen ‘Moderne Nederlandse Architectuur’ en ‘10 Grote Hedendaagse Architecten’ voor NRC Handelsblad Academie. In haar inleiding gaat Roelofs in op het werk van Niemeyer in bredere zin, zijn belang voor en invloed op de architectuur en reflecteert zij op zijn leven.

Locatie: Theater de Lieve Vrouw
Aanvang: 19:30
Reserveren: Bij Theater de Lieve Vrouw, klik op deze link