Tentoonstelling: De Stijl voorbij. Gerrit Rietveld en de jaren vijftig.

Vanaf 16 september tm 8 januari zijn de deuren van het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof in Amersfoort open voor publiek! Dinsdag tot en met zondag geopend van 11:00-17:00 uur.

(Click here for English information about the exhibition)

De tentoonstelling sluit aan op het themajaar Mondrian to Dutch design, waarin het honderdjarig bestaan van kunstbeweging De Stijl wordt gevierd. Centraal staat Gerrit Rietveld als lid van De kunstbeweging De Stijl, met de focus op de turbulente, naoorlogse jaren vijftig.

De tentoonstelling onderstreept het tijdloze karakter van het Rietveldpaviljoen. Op een eigentijdse manier wordt een beeld geschetst van de bredere betekenis van Rietveld in de turbulente, naoorlogse jaren vijftig. De tijdgeest is opbouwend, maar tegelijkertijd lopen de internationale spanningen op. Vanuit architectuur en interieur wordt de burger opgevoed in smaak, volgens de principes van het zogeheten Goed Wonen, waarbij Rietveld betrokken is. Er wordt een relatie gelegd tussen het Amersfoortse Rietveldpaviljoen en Rietvelds andere tentoonstellingspaviljoens uit de jaren vijftig, in Venetië en Sonsbeek. Ook andere ontwerpen van Rietveld uit de jaren vijftig staan centraal, zoals de Amersfoortse stoel, de Mondial en een remake van een vliegtuiginterieur van de Lockheed Electra. Een van de pronkstukken is een authentiek deel van de perskamer van Unesco in Parijs, die Rietveld in 1958 ontwierp. Voor meer informatie over de tentoonstelling en overige activiteiten zie www.rietveldpaviljoen.nl.

Bezoekersinformatie:
Data: 16 september 2017 t/m 8 januari 2018
Adres: Zonnehof 8, 3811 ND Amersfoort
Entree: 8 euro
Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag van 11:00-17:00 uur, maandag gesloten.
Rondleidingen kunnen geboekt worden door te mailen naar reserveringen@fasade.nl
Helaas in de tentoonstelling voor rolstoelgebruikers alleen op de begane grond te zien.
Parkeren is mogelijk bij de Soeverein, onder de Plus.