‘Schemerconcert’ in het Rietveldpaviljoen

FASadE organiseert samen met het Kurios Klarinetkwartet een optreden in het Amersfoortse Rietveldpaviljoen. Dit ‘Schemerconcert’ zal plaatsvinden op zondag 29 oktober om 17.00 uur.

Het concert sluit aan bij de FASadE-tentoonstelling De Stijl voorbij. Gerrit Rietveld en de jaren vijftig. die najaar 2017 is te zien in het Rietveldpaviljoen. De repertoirekeuze van het Kurios Klarinetkwartet bevat hoofdzakelijk werken uit de jaren vijftig, met onder anderen Jettel, Wellesz, Henri C. van Praag en Gershwin.

Het Kurios Klarinetkwartet bestaat uit Boukje Musch (1ste- & esklarinet), Peter Koetsveld (2de klarinet), Corien Hoepman (3de- & bassetklarinet) en Mark Snitselaar (basklarinet). Het kwarrtet, opgericht in 2002, heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een veelzijdig ensemble. Tijdens concerten worden naast originele hedendaagse werken voor klarinetkwartet, ook bewerkingen van strijkkwartetten en andere – veelal door het kwartet zelf – vervaardigde arrangementen gespeeld. Ook klezmermuziek heeft een plaats binnen de programmering. Verder geven de leden van het kwartet regelmatig concerten waarin zij ‘Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’ van Joseph Haydn spelen.

De afgelopen jaren heeft het kwartet concerten gegeven door het hele land, zoals onder andere de Hermitage in Amsterdam. Ook volgden internationale tournees en een televisieoptreden. Het Kurios Klarinetkwartet is regelmatig live te horen op Radio 4, o.a. in het programma ‘Opium op 4’. In 2006 werd een eerste album opgenomen. De opvolger verscheen in 2010, die de titel ‘Heerlijk’ kreeg. Hierop speelt het kwartet onder andere het 18de strijkkwartet van Wolfgang Amadeus Mozart, werken van Claude Debussy en origineel repertoire van de Hongaarse componist Ferenc Farkas. In november 2014 heeft het kwartet een derde album opgenomen met de kwartetten van de Nederlandse componisten Jurriaan Andriessen, Henk Tromp en Frank Den Herder.

Praktische info

Datum: zondag 29 otober 2017
Tijd: 17.00 uur (inloop vanaf 16.30 uur)
Locatie: Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8, 3581 HK Amersfoort)
Prijs: € 10,- (lezing, inclusief toegang tentoonstelling en een kopje koffie of thee).

Tentoonstelling De Stijl voorbij. Gerrit Rietveld en de jaren vijftig. is vanaf 16 september 2017 t/m 8 januari 2018 te zien in het Rietveldpaviljoen.