Zondag 29 oktober: het Kurios Klarinetkwartet geeft Schemerconcert in het Rietveldpaviljoen

Welke muziek klonk op in de jaren jaren vijftig waarin Gerrit Rietveld actief was als architect en ontwerper? Tijdens het Schemerconcert in het Rietveldpaviljoen op 29 oktober a.s. geeft het Kurios Klarinetkwartet een indruk van de muziek van deze tijd.


Het kwartet ontwikkelde het programma van dit middagconcert speciaal voor de tentoonstelling De Stijl voorbij. Gerrit Rietveld en de jaren vijftig. Gespeeld worden werken van bekende en onbekende componisten met hoofdzakelijk werken uit de jaren vijftig, van onder meer Rudolf Jettel; Egon Wellesz; Henri C. van Praag; Alfred Uhl en George Gershwin. Het concert vindt aan het einde van de middag plaats. De intredende schemering zal de sfeer van het concert op een bijzondere manier bepalen.
Het Kurios Klarinetkwartet, opgericht in 2002, ontwikkelde zich door de jaren heen tot een veelzijdig ensemble. Het kwartet geeft concerten in binnen- en buitenland, op zeer veel verschillende en bijzondere locaties, zoals de Hermitage in Amsterdam en museum MORE in Gorssel. Het kwartet is bovendien regelmatig live te horen op Radio 4.

Datum en tijd: zondag 29 oktober, 17.00 uur (inloop vanaf 16.30 uur)
Locatie: Rietveldpaviljoen Amersfoort, Zonnehof 8
Ticket: € 10,- inclusief toegang tot de tentoonstelling
Aanmelden graag via reserveringen@fasade.nl

Het volgende Schemerconcert is op zondagmiddag 26 november 2017
mmv video-kunstenaar Martin Boverhof en de meditatief-muzikant Miako Klein uit Berlijn
Interdisciplinair muziekensemble combineert muziek, fotografie en beeldende kunst en maakt daarbij gebruik van geluidgolven die een wateroppervlak in beweging brengen. Een intense en meditatieve ervaring, waarbij op een essentiële manier gebruik wordt gemaakt van de esthetiek en intrinsieke schoonheid van het Rietveldpaviljoen.