Zondag 26 november: Meditatief Schemerconcert

Na het succes van het eerste Schemerconcert in het Rietveldpaviljoen organiseert FASadE op zondagmiddag 26 november weer een bijzonder optreden.

Het Schemerconcert start in de namiddag, zodat de intredende schemering de sfeer mede bepaalt. Een intense en meditatieve beleving!

Video-kunstenaar Martin Boverhof en de muzikanten Miako Klein en Michael Weilacher uit Berlijn combineren muziek, fotografie en beeldende kunst en maken daarbij gebruik van geluidgolven die een wateroppervlak in beweging brengen. Zo worden de esthetiek en intrinsieke schoonheid van het Rietveldpaviljoen optimaal ingezet.

In de installatie worden beelden verticaal geprojecteerd door een basin met water. Klanken van de contrabas-blokfluit brengen het wateroppervlak in beweging en vervormen daarmee het licht van de projecties tot kristal-achtige patronen. Het concert bestaat uit drie onderdelen: verkennen, focus en transformatie. Op het programma staan werken van John Cage: Ryoanji; Miako Klein: Shiroshi en MDuo: Plexiflexi.

Uitvoerenden: Miako Klein, installatie, fluit; Michael Weilacher, percussie; Martin Boverhof, videoprojectie.

Bekijk deze video om alvast een indruk te krijgen van deze bijzondere voorstelling.

Datum en tijd: zondag 26 november, 17.00 - 18.30 uur (inloop vanaf 16.30 uur)
Locatie: Rietveldpaviljoen Amersfoort, Zonnehof 8
Ticket: € 10,- inclusief toegang tot de tentoonstelling
Aanmelden graag via reserveringen@fasade.nl

Het volgende Schemerconcert is op zondagmiddag 7 januari 2018