Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Baksteentour

De tentoonstelling BAKSTEEN | BRICK is van 9 september t/m 8 januari 2023 te zien in Kunsthal KAdE. FASadE heeft in samenwerking met Kunsthal KAdE en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een baksteentour ontwikkeld. Deze tour leidt langs bekende en minder bekende baksteengebouwen in Amersfoort, maar ook langs nieuwe tijdelijke folly's (bouwwerken) van baksteen gemaakt door kunstenaars, ontwerpers en architecten. De folly’s zijn tijdens de looptijd van de tentoonstelling in de buitenruimte van Amersfoort te bewonderen.

De baksteentour is voor €4,50 verkrijgbaar in de KAdEShop en bij de VVV. Op de website van Kunsthal KAdE vind je actuele openingstijden. Bestellen kan ook door via onderstaande knop een mail te sturen 

 Bestel de baksteentour hier 

Het totaalbedrag (incl. € 4,50 verzendkosten) kunt u overmaken naar:

FASadE
NL87INGB0652676340
t.n.v. Amersfoort in C / FASadE

onder vermelding van baksteentour


Baksteenrondleiding

Tijdens de duur van de tentoonstelling kun je iedere derde zondag van de maand  om 14.30 uur ook aansluiten bij een baksteenrondleiding, in samenwerking met de Amersfoortse Stadsgidsen. Aanmelden hiervoor kan via de website van de Amersfoortse Gidsen.

Baksteentips
Na de baksteentour nog geen genoeg gehad van bakstenen? De baksteentips uit het boekje worden hieronder verder toegelicht!

Baksteentips

 

       

Zondagtour met de Amersfoortse Gidsen Fragment folly door ATMosphere in het Zocherplantsoen
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!