Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

De StrucTOER

De StrucTOER is een opdrachtboekje voor kinderen uit groep 7/8 en is op eigen gelegenheid en coronaproof, in klein groepsverband te fietsen. Er zijn 3 verschillende routes opgesteld:in Amersfoort, Leusden en Hoevelaken. Het boekje is universeel, voor de routes in Amersfoort en Leusden is een apart invouwvel beschikbaar met een routebeschrijving. Via het opdrachtenboekje leren kinderen op speelse wijze  kijken naar architectuur en wordt er bondig wat cultuurhistorische achtergrond meegegeven. Voor volwassenen is er de Structuralisme-routekaart

 Bestel de StrucTOER hier 

"Origineel en leerzaam, opdrachten hadden langer gemogen"
feedback leerlingen uit groep 8 die de eerste versie hebben getest


De StrucTOER is voor €2,50 per stuk te verkrijgen door via bovenstaande knop een mail te sturen naar FASadE. Geef daarbij aan welke tour u wilt ontvangen: Amersfoort, Leusden of Hoevelaken. Het opdrachtenboekje met de routebeschrijvingen is ook te verkrijgen in de museumshops van Flehite en het Rietveldpaviljoen en bij de VVV. Meer informatie: info@fasade.nl. 

Het totaalbedrag (incl. € 4,50 verzendkosten) kunt u overmaken naar:

FASadE
NL87INGB0652676340
t.n.v. Amersfoort in C / FASadE

onder vermelding van de desbetreffende routekaart

De 3 verschillende fietsroutes van de StrucTOER verschillen in lengte. De route door Amersfoort duurt ca.1,5 - 2 uur, de routes door Hoevelaken en Leusden zullen ca. 45 minuten - 1 uur duren. De routekaart voor volwassenen geeft in totaal 25 projecten weer die behoren tot het Structuralisme.

Speciaal voor het Voortgezet Onderwijs heeft FASadE een apart document opgesteld met opdrachten bij de StrucTOER. Dit wordt op aanvraag gratis beschikbaar gesteld. 

De Structuralisme-routekaart en StrucTOER zijn tot stand gekomen door financiële ondersteuning van: kfHeinfonds, gemeente Amersfoort, Gemeente Leusden, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB fonds en de vrienden van BOEi. Grafisch ontwerp: Studio Jesse.

                

FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!