Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

De Takketoer

De tour is opgenomen in een opdrachtboekje voor kinderen uit groep 7/8 en is op eigen gelegenheid en coronaproof, in klein groepsverband te fietsen. De route leidt onder andere langs het bekende voormalige Gymnasiumgebouw en de Meisjesschool, maar ook langs woningbouw. Op speelse wijze leren kinderen kijken naar architectuur en gaan ze het handschrift van de architect herkennen. Ook wordt bondig wat cultuurhistorische achtergrond meegegeven. Voor volwassenen is er de Van der Tak-routekaart

 Bestel de Takketoer hier 

De Takketoer zit in een zakje dat met een koordje om de nek handig mee kan worden genomen. In het zakje zit ook een krijtje en een potloodje. Het is voor €2,50 per stuk te verkrijgen door via bovenstaande knop een mail te sturen naar FASadE.

Het totaalbedrag (incl. € 4,50 verzendkosten) kunt u overmaken naar:

FASadE
NL87INGB0652676340
t.n.v. Amersfoort in C / FASadE

onder vermelding van de desbetreffende routekaart

De tour is ook te verkrijgen in de museumshops van museum Flehite en het Rietveldpaviljoen en bij de VVV. Meer informatie: info@fasade.nl. 

De Takketoer is een fietsroute, die 1,5 - 2 uur duurt en voert langs 10 gebouwen van Van der Tak. De routekaart voor volwassenen geeft in totaal 21 projecten weer van Van der Tak. Als je alle gebouwen wilt bekijken duurt het langer en hangt het af van de route die je daarbij zelf kiest.

Speciaal voor het Voortgezet Onderwijs heeft FASadE een apart document opgesteld met opdrachten bij de Takketoer. Dit wordt op aanvraag gratis beschikbaar gesteld. 

De Van der Tak-routekaart en Takketoer zijn tot stand gekomen door financiële ondersteuning van: kfHeinfonds, gemeente Amersfoort, Prins Bernhard Cultuurfonds, studioWA!, Bouw-en restauratiebedrijf Van de Burgt & Strooij en de vrienden van BOEi. Grafisch ontwerp: Studio Jesse, tekst en redactie: Lud'arte

                 

FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!