Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap
Foto: Bram Petraeus;

FASadE

De manier waarop onze straten, buurten, parken, landschappen, pleinen en publieke gebouwen zijn ingericht heeft invloed op ons allemaal. Het bepaalt hoe we naar school en ons werk gaan, waar we elkaar ontmoeten, hoe kinderen spelen, waar we initiatieven kunnen ontplooien en waar we de rust of de reuring kunnen zoeken. Daarom is het gesprek over de inrichting van stad en landschap essentieel.

FASadE wil als Amersfoorts forum voor stedenbouw, architectuur en landschap de ruimtelijke kwaliteit stimuleren door te inspireren en door kennis te delen. In en rond Amersfoort organiseert FASadE activiteiten voor professionals en voor niet-professionals: debatten, excursies, lezingen, filmvertoningen, tentoonstellingen, rondleidingen en events. Daarnaast geeft FASadE publicaties uit. Actuele opgaven en aanleidingen maken het programma van FASadE afwisselend en divers. De samenwerking met verschillende culturele partners in de stad, zoals Kunsthal KAdE, Museum Flehite, het Mondriaanhuis, 033Fotostad, Scholen in de Kunst, filmtheater De Lieve Vrouw en Fluor033 levert steevast mooie activiteiten op. 

FASadE is een culturele non-profit organisatie die ambieert een breed publiek te betrekken bij het gesprek over de kwaliteit van de leefomgeving. Programmamaker van FASadE is Irene Edzes. Van haar is in de miniportettenestafettereeks door De Stad Amersfoort een portet gemaakt:. 

Irene Edzes is voorzitter van de programmaraad van FASadE: een klankbord van deskundigen met een brede kennis en ervaring en een uitgebreid netwerk. Gaby ten Hove ondersteunt FASadE op het vlak van programma & communicatie. Jonge ontwerpers werkzaam en/of woonachtig in Amersfoort hebben als De Jonge Honden op eigen wijze inbreng op het FASadE-programma. 

GOVERNANCE FASadE

Programmaraad:
Irene Edzes -
programmamaker en voorzitter programmaraad van FASadE
werkt daarnaast als architect bij bureau voor stedenbouw en landschapsontwerp Vollmer & partners
Johan Galjaard -  stedenbouwkundige, voormalig partner bij SVP architecture and urban design
Patrick van der Klooster -
leider BPDi (team stadsontwikking)
Pim Kupers - landschapsarchitect bij H+N+S Landschapsarchitecten
Gerard Plug -
architect bij Maas Architecten
Jojanneke Tap -
architect en interieurarchitect bij OOK architecten
Paul Versteeg -
architect bij AGNOVA Architecten

De Jonge Honden zijn bij iedere bijeenkomst van de programmaraad bij toerbeurt vertegenwoordigd.

FASadE maakt deel uit van Stichting Amersfoort in C: een samenwerkingsverband met de Amersfoortse culturele instellingen: Museum Flehite, Mondriaanhuis, Kunsthal KAdE. Irene Edzes heeft zitting in het MT van Amersfoort-in-C.

FASadE is vriend van Cirkelstad.

 

FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!