Medio 2016 geeft adviesbureau Twynstra Gudde aan een nieuwe plek te zoeken voor haar hoofdkantoor én heeft De Nieuwe Stad het verlangen om meer flexibel te gebruiken werk- en overlegplekken aan te bieden. Het is de inceptie van een architectonische toevoeging aan De Nieuwe Stad. Hiermee wordt de toon gezet over hoe oude en nieuwe gebouwen de dialoog met elkaar aangaan en hoe nieuwe gebouwen meer naar buiten gericht en flexibel moeten zijn. Space Encounters krijgt de opdracht om het architectonisch ontwerp te maken en te helpen het gebouw te realiseren. In september 2019 is het gebouw opgeleverd.
Het Platform staat los over een bestaande loods van de Prodentfabriek, waar online supermarkt Picnic en poppodium FLUOR gevestigd zijn. Om de continuïteit van deze ondernemingen te garanderen tijdens de bouw is gekozen voor een zogeheten tafelmodel. Het Platform is door middel van zeven stalen spanten over de hal heen gebouwd. Het twee verdiepingen hoge kantoor is daarmee constructief meer een brug dan een gebouw. Een typologische cross-over.
De wijze waarop de oude loods en de nieuwbouw elkaar net niet raken en toch in verbinding staan toont zich doordat de kolommen van de nieuwbouw het ritme van de oudbouw volgen. Aan de pleinzijde steekt Het Platform drie meter over de loods door. Op de begane grond ontstaat zo een overdekt entreegebied. Op de eerste verdieping resulteert deze drie meter zone in een genereus balkon. Met een brede, betonnen trap is deze ruimte verbonden met het plein. Het balkon heeft een roze stripstalen balustrade. Het grootse, industriële gebaar van het gebouw wordt hierdoor vriendelijk en zacht. De verbinding tussen oud en nieuw komt ook tot uiting in de afwerking. De wit geglazuurde keramische tegels aan de buitenkant zijn van oudsher gebruikt in industriële interieurs vanwege de weerbaarheid. Door ze aan de gevel te plaatsen wordt de enorme schaal van het gebouw tactiel en maakt het verbinding met de geschiedenis van de plek. De vloeren tussen de spanten zijn Slimline vloeren. Holle vloeren die de grote overspanning kunnen maken en tegelijkertijd de installatietechnische systemen kunnen herbergen. Hierdoor is het een flexibel indeelbaar, non-conventioneel kantoor geworden. Het gebouw verbindt het verleden, het heden en de toekomst. In vorm, in materialiteit, in betekenis, in gebruik, in energie. De bomen op het plein ervoor - De Oliemolenhof – geven het gebouw context, zowel op de grond als in de lucht. Deze kwaliteit wordt doorgezet in de patio van de nieuwbouw die qua maat aansluit op de schaal van het gebouw als geheel. Het groen van de bomen, de gele kruizen op het plein, de rode kozijnen in de loods, het roze hekwerk en de blauwe lucht. Het witte tegelwerk werkt als een canvas dat alles verbindt.
2019