Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap
Dwarslangsdwars 2020, Bart Lunenburg

Architectuurcafé FASadE en WEEF

Op het raakvlak tussen architectuur, stedenbouw, erfgoed en beeldende kunst organiseert FASadE op 8 oktober een architectuurcafé in de Elleboogkerk (onder voorbehoud). Aanleiding is de nieuwe manifestatie WEEF, waarbij kunstenaars het nog onbekende textielverleden van Amersfoort onderzoeken en verbeelden. WEEF is dit najaar te zien in het Rietveldpaviljoen, Museum Flehite en op diverse locaties in de stad.

Twee kunstenaars van WEEF koppelen deze verbeelding aan architectuur: Bart Lunenburg legt een verband tussen historische bouwtechnieken, weeftechnieken en de architectuur van de stad. Maria Blaisse werkt al vijftig jaar aan ruimtelijk vormonderzoek dat zijn oorsprong heeft in weef- en vlechtstructuren. De laatste jaren ontwikkelt dit zich naar een architectonische dimensie. Zij zullen beiden een presentatie geven van hun werk. De avond wordt ingeleid door Dirk Steenbeek, senior collectiebeheerder Archief Eemland. Hij laat zien hoe het textielverleden van invloed is geweest op de inrichting van de stad.

Dit architectuurcafé is een samenwerking tussen FASadE, Museum Flehite en WEEF. Vanaf 3 oktober t/m 22 november zijn de kunstwerken te zien in Museum Flehite en op diverse locaties in de Amersfoortse binnenstad. De tentoonstelling 'Maria Blaisse. Structures of Change' is te zien van 24 september tot 18 oktober in het Rietveldpaviljoen. 

Sprekers: Dirk Steenbeek (archief Eemland), Bart Lunenburg, Maria Blaisse en Miriam Windhausen.
Locatie: De Elleboogkerk (onder voorbehoud)
Datum: Donderdag 8 oktober 2020
Tijd: inloop vanaf 19.30 uur, Start: 20.00 uur
Toegang: €7,50 (
voor sponsors en vrienden van FASadE €4,-)

Bestel hier je ticket  of je sponsorticket

Wil je vriend of sponsor van FASadE worden? Kijk dan hier.

Toegang is alleen mogelijk met tickets die vooraf online besteld kunnen worden via de website. Handen schudden? Liever niet. Glimlachen en zwaaien? Geen enkel bezwaar. Bij klachten wordt u verzocht thuis te blijven. In de kerk is een mondkapje verplicht, eenmaal op de stoel gezeten kan het mondkapje af. In de kerk is een mondkapje verplicht, eenmaal op de stoel gezeten kan het mondkapje af.

Dwarslangsdwars 2020, Bart Lunenburg Undulation S Form vilt 2011, Maria Blaisse
COVID 19 en FASadE
COVID - 19 en FASadE / Lees meer
De COVID-19 crisis raakt iedereen. Met een aangepast programma blijft FASadE inspireren. Gezien de huidige ontwikkelingen laat FASadE programma alleen doorgang vinden als de 1,5m afstand goed gehandhaafd kan worden. Helaas is om deze reden de geplande Jane's Walk door Vathorst opnieuw tot nader orde uitgesteld. Ook de georganiseerde fietstocht langs het werk van Van der Tak zal op een later moment plaatsvinden.