Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Architectuurcafé 'Lang zal die leven?'

FASadE was te gast bij DierenPark Amersfoort die dit jaar haar 75e verjaardag viert. Tijdens een korte rondleiding door het Dierenpark Amersfoort door Hylke Steggerda en Erik van Vliet werden verschillende aspecten benoemd die met de water-en verdrogingsopgave verbonden zijn.

Daarna wist Marijne Kreulen van HNS Landschapsarchitecten helder te duiden hoe het watersysteem van de Utrechtse Heuvelrug functioneert en welke ontwerpopgaven daaraan zijn te verbinden. Dierentuinontwerpers Stef van Campen van Burgers'Zoo en Erik van Vliet van DierenPark Amersfoort vertelden hoe zij bij het ontwerpen aan dierentuinen omgaan met klimaatverandering.

Tijdens het gesprek onder leiding van Anne-Marit Helmink lichtte wethouder Rutger Dijksterhuis toe dat bouwen vanuit de bodem vraagt om systeemdenken. Water is steeds mee een sturende factor bij woningopgaven gaf Jeroen Heij van Haver Droeze aan. Martijn Bergen van Het Utrechts Landschap vatte het mooi samen: 'de bomen hebben ons niet nodig, maar wij de bomen des te meer.'

Adriana Nichting heeft de avond fraai visueel samengevat:

 

FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!