Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Architectuurdocumentaire Building Bastille - donderdag 24 februari

We kunnen weer naar de film!!

De Canadese architect Carlos Ott was 35 jaar oud en had nauwelijks bouwervaring toen hij in 1982 uit zevenhondervijftig deelnemers werd verkozen tot winnaar van de prijsvraag voor een nieuwe opera in Parijs. Het was een van de grands traveaux van de socialistische president Francois Mitterand. Bij aankomst in Frankrijk belandt de jonge architect in een krankzinnige wereld vol politieke intriges en economische rampen.

Dit jaar maakte de film 'Building Bastille!' deel uit van de 'Best of AFFR'-selectie; de allerbeste films van het Architectuurfilmfestival Rotterdam, gekozen door Architectenweb in samenwerking met AFFR. Regisseur Leif Kaldor: "Building Bastille is a feature length documentary that tells the comic, dramatic and tangled story of modern history's greatest case of mistaken identity and seized opportunity."

Datum: 24 februari 2022
Tijd: aanvang 20.30
Locatie: Filmtheater De Lieve Vrouw
Duur: 52 minuten
Reserveren tickets: via Filmtheater De Lieve Vrouw
Let op: de film is Engelstalig en wordt niet ondertiteld!

Filmtheater De Lieve Vrouw werkt met de toegangscontrole via de door de overheid verplichte CoronaCheck-app en legitimatie.

FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!