Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Architectuurfilm: 'De Rijksbouwmeester' - 16 juni

Filmmaker André de Laat volgde Floris Alkemade drie jaar lang. Wat doet de Rijksbouwmeester en wie is de persoon die deze unieke functie momenteel uitoefent?

Rijksbouwmeester Floris Alkemade wil de ruimtelijke inrichting van Nederland verbeteren en daarbij moeten de urgente vraagstukken in de samenleving meer aandacht krijgen: “We lopen vast als we op deze manier doorgaan. Het land vervuilt. De bodems raken uitgeput. Het klimaat verandert. Het roer moet om.”

De documentaire toont hoe Floris Alkemade positie kiest bij de perikelen over de verbouwing van het Binnenhof en bij de bouw van het Namenmonument in Amsterdam. We volgen hem op de zolders, in de kelders en bouwputten van de rijksgebouwen waar hij verantwoordelijk voor is. En hij neemt ons mee naar de zolder van zijn eigen woning waar de kracht van de verbeelding alle ruimte krijgt. Zo ontstaat een persoonlijk portret en een inspirerend filmmozaïek van ideeën, argumenten, meningen en ontwerpen.

Datum: woensdag 16 juni
Tijd: aanvang 19.30 uur met inleiding door filmmaker André de Laat
Locatie: Filmtheater De Lieve Vrouw

Vanwege de Corona-maatregelen is het aantal beschikbare tickets beperkt. Tickets zijn te verkrijgen via de website van Filmtheater De Lieve Vrouw. Heeft u sponsortickets van FASadE? Dan moet u wel eerst een ticket kopen bij Filmtheater De Lieve Vrouw. Bij inlevering van de sponsortickets bij FASadE krijgt u uw geld teruggestort. Stuur de kaartjes op naar FASadE en vermeld daarbij de bankgegevens.

N.B. De filmvertoning is onder voorbehoud en kan alleen plaatsvinden als de Corona-maatregelen dat toelaten.

COVID 19 en FASadE
COVID - 19 en FASadE / Lees meer
Volgens de richtlijnen laat FASadE programma alleen doorgang vinden als de 1,5m afstand kan worden gehandhaafd . Op eigen gelegenheid kun je op stap gaan met de architectuur-routekaarten: langs bijzondere structuralistische gebouwen, langs het werk van stadsarchitecten C.B. van der Tak of D. Zuiderhoek. Bij de kaarten zijn ook opdrachtboekjes voor kinderen verkrijgbaar. Met de Spiegelexpeditie zie je Amersfoort weer door heel andere ogen.