Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Interview Hans Wilschut over architectuurfilm 'La Nave'

Zolang de duur van de lockdown nog ongewis is, probeert FASadE andere routes uit. Na twee keer op de valreep een uitverkochte voorstelling te hebben moeten afzeggen, heeft FASadE in overleg met Filmtheater de Lieve Vrouw de film "La Nave" via PICL aangeboden. Dat leverde een goede respons op. Het interview met filmmaker Hans Wilschut is opgenomen en kunt u hier bekijken:

Interview FASadE met Hans Wilschut from Irene Edzes on Vimeo.

Wilschut werkte drie jaar aan zijn eerste film. La Nave (Het Schip) vertelt het verhaal over een prominent sociaal wooncomplex genaamd The Vele (De Zeilen) van Scampia in de dagen voorafgaand aan de sloop door de gemeente van Napels. De wijk werd vooral bekend als centrum van de georganiseerde misdaad van Napels. De film toont een andere kant. Het architectonische landschap (vier gigantische iconische gebouwen) wordt onder de loep genomen en een aantal bewoners, een 80 jarige voormalige onderwijzeres, een voormalig Camorra lid en een boxer geven hun visie op het leven in Scampia.

Foto: Hans Wilschut
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!