Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Interview Hans Wilschut over architectuurfilm 'La Nave'

Zolang de duur van de lockdown nog ongewis is, probeert FASadE andere routes uit. Na twee keer op de valreep een uitverkochte voorstelling te hebben moeten afzeggen, heeft FASadE in overleg met Filmtheater de Lieve Vrouw de film "La Nave" via PICL aangeboden. Dat leverde een goede respons op. Het interview met filmmaker Hans Wilschut is opgenomen en kunt u hier bekijken:

Interview FASadE met Hans Wilschut from Irene Edzes on Vimeo.

Wilschut werkte drie jaar aan zijn eerste film. La Nave (Het Schip) vertelt het verhaal over een prominent sociaal wooncomplex genaamd The Vele (De Zeilen) van Scampia in de dagen voorafgaand aan de sloop door de gemeente van Napels. De wijk werd vooral bekend als centrum van de georganiseerde misdaad van Napels. De film toont een andere kant. Het architectonische landschap (vier gigantische iconische gebouwen) wordt onder de loep genomen en een aantal bewoners, een 80 jarige voormalige onderwijzeres, een voormalig Camorra lid en een boxer geven hun visie op het leven in Scampia.

Foto: Hans Wilschut
COVID 19 en FASadE
COVID - 19 en FASadE / Lees meer
De COVID-19 crisis raakt iedereen. Met een aangepast programma blijft FASadE inspireren. Gezien de huidige ontwikkelingen laat FASadE programma alleen doorgang vinden als de 1,5m afstand goed gehandhaafd kan worden. Op eigen gelegenheid kun je op stap gaan met de architectuurroutekaarten langs het werk van stadsarchitecten C.B. van der Tak of D. Zuiderhoek. Binnenkort is er de Spiegelexpeditie.