Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Dag van de Architectuur in het Hoefkwartier

Hoe creëer je een gastvrije wijk? Een plek waar je prettig werkt, studeert en woont? En hoe gastvrij is het Hoefkwartier eigenlijk? De Hoefkwartiermakerstafel en de Jonge Honden van FASadE nodigen je uit om in gesprek te gaan tijdens de Dag van de Architectuur op vrijdag 16 juni en zaterdag 17 juni 2023. Loop mee met de lunchwandeling, volg een mini-lezing of laat je creativiteit de vrije loop tijdens de placegame. Ontdek samen wat er nodig is om van het Hoefkwartier een gastvrije werk- en leer,- en woonomgeving te maken.

Hoefkwartier wordt een nieuwe stadswijk in Amersfoort. De transformatie is in volle gang. Tijdens de bouwwerkzaamheden gaat het leven in het Hoefkwartier natuurlijk gewoon door. Voor iedereen die nu in het Hoefkwartier werkt, studeert of woont moet het zo prettig mogelijk blijven. Een gastvrije omgeving met een hoog service-niveau, dat opbokst tegen de ongemakken van de verbouwingen. Maar hoe maak je zo’n gastvrije omgeving? En wat kan jij doen om het Hoefkwartier gastvrijer te maken? 

Programma vrijdag 16 en zaterdag 17 juni
De vrijdag start met een lunchwandeling door het Hoefkwartier. Tijdens deze wandeling ben je in één keer op de hoogte van alle ontwikkelingen die spelen. Hiervoor is aanmelden verplicht. Na de lunchwandeling starten de mini-lezingen. In drie korte lezingen leer je 1) hoe je jouw werkomgeving gastvrij inricht, 2) over een gastvrije buitenruimte in de toekomst en 3) over placemaking tijdens de verbouwing. Na deze lezingen breng je je kennis meteen in de praktijk tijdens een placegame. Op locatie onderzoek je wat het Hoefkwartier nodig heeft om een gastvrije omgeving te zijn. De vrijdag wordt afgesloten met een netwerkborrel voor bedrijven, studenten en bewoners in het Hoefkwartier.

Zaterdag 17 juni start met een korte architectuurlezing. Hier hoor je hoe je een prettige omgeving ontwerpt. Leer ook waarom de behoeftes van de oermens nog steeds invloed hebben, of zou moeten hebben, op moderne stedenbouwkundige plannen. Na deze lezing breng je je kennis in de praktijk. Praat mee over een gastvrij Hoefkwartier bij de placegame!

*Beide dagen start het programma om 12.00 uur vanuit het Celciushuis, naast station Schothorst op het parkeerterrein bij het ROC Amersfoort.

 

FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!