Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Dag van de Jonge Ontwerper 2021

Het Professional Experience Program (PEP) en Arcam organiseren op vrijdag 18 juni een landelijke ontwerpmanifestatie in nauwe samenwerking met het College van Rijksadviseurs, De Architect en verschillende lokale architectuurcentra, waaronder FASadE.

In de ochtend is er een plenair programma, live te volgen via de livecast!

Floris Alkemade (Rijksbouwmeester en ambassadeur van de stichting Coördinatie Lokale Architectuurinitiatieven*) introduceert het landelijke thema 'Architectuur-Klimaat'. Na zijn lezing en een panelgesprek met Wouter Veldhuis (CRA/Must), Merel Pit (De Architect) en Bas van der Pol (AiR) onder leiding van Indira van ’t Klooster (Arcam) buigen tientallen jonge ontwerpers verspreid over architectuurcentra in het hele land zich over concrete casussen aangedragen door gemeentes, woningcorporaties en ontwikkelaars.

Na het publieksprogramma buigen tientallen jonge ontwerpers zich, verspreid over architectuurcentra in het hele land, over concrete casussen aangedragen door opdrachtgevers, woningcorporaties en ontwikkelaars. Doel van de Dag van de Jonge Ontwerper is om jonge ontwerpers in contact te brengen met opdrachtgevers rondom actuele ruimtelijke thema’s.

In Amersfoort gaan jonge ontwerpers aan de slag met de herbestemming van het huidige stadhuis. De gemeente Amersfoort heeft de casus aangedragen en stadsbouwmeester Micha de Haas is 's middags aanwezig. Aan het eind van de middag zijn de ideeën gepitcht aan oa. Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving: Jannemarie de Jonge.

FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!