Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Dag van de Jonge Ontwerper 2021

Het Professional Experience Program (PEP) en Arcam organiseren op vrijdag 18 juni een landelijke ontwerpmanifestatie in nauwe samenwerking met het College van Rijksadviseurs, De Architect en verschillende lokale architectuurcentra, waaronder FASadE.

In de ochtend is er een plenair programma, live te volgen via de livecast!

Floris Alkemade (Rijksbouwmeester en ambassadeur van de stichting Coördinatie Lokale Architectuurinitiatieven*) introduceert het landelijke thema 'Architectuur-Klimaat'. Na zijn lezing en een panelgesprek met Wouter Veldhuis (CRA/Must), Merel Pit (De Architect) en Bas van der Pol (AiR) onder leiding van Indira van ’t Klooster (Arcam) buigen tientallen jonge ontwerpers verspreid over architectuurcentra in het hele land zich over concrete casussen aangedragen door gemeentes, woningcorporaties en ontwikkelaars.

Na het publieksprogramma buigen tientallen jonge ontwerpers zich, verspreid over architectuurcentra in het hele land, over concrete casussen aangedragen door opdrachtgevers, woningcorporaties en ontwikkelaars. Doel van de Dag van de Jonge Ontwerper is om jonge ontwerpers in contact te brengen met opdrachtgevers rondom actuele ruimtelijke thema’s.

In Amersfoort gaan jonge ontwerpers aan de slag met de herbestemming van het huidige stadhuis. De gemeente Amersfoort heeft de casus aangedragen en stadsbouwmeester Micha de Haas is 's middags aanwezig. Aan het eind van de middag zijn de ideeën gepitcht aan oa. Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving: Jannemarie de Jonge.

COVID 19 en FASadE
COVID - 19 en FASadE / Lees meer
Volgens de richtlijnen laat FASadE programma alleen doorgang vinden als de 1,5m afstand kan worden gehandhaafd . Op eigen gelegenheid kun je op stap gaan met de architectuur-routekaarten: langs bijzondere structuralistische gebouwen, langs het werk van stadsarchitecten C.B. van der Tak of D. Zuiderhoek. Bij de kaarten zijn ook opdrachtboekjes voor kinderen verkrijgbaar. Met de Spiegelexpeditie zie je Amersfoort weer door heel andere ogen.