Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap
Foto: Dirk Verwoerd

De Zonnehof binnenstebuiten studentenplannen

Het afgelopen jaar hebben studenten Bouwkunde van de TU Delft ontwerpstudies gemaakt voor uitbreiding van De Zonnehof. Ze hebben zich daarbij op het paviljoen en de directe omgeving gericht. FASadE is betrokken bij het project, dat wordt begeleid door docent 'Heritage & Architecture' Wouter Willers. De resultaten van de studieopgave worden van 2 tot en met 19 september 2021 getoond in het Rietveldpaviljoen. Voor een bezoek aan het Rietveldpaviljoen moet je een tijdslot reserveren in verband net de Corona-maatregelen. Dit kan via de website van 033Fotostad.

Op zaterdag 11 september opent wethouder Koşer Kaya deze expositie en die middag zijn de studenten zelf aanwezig om hun maquettes en ontwerpschetsen toe te lichten.

Tegelijkertijd is de architectuurfototentoonstelling 'Structuralisme in Amersfoort, Leusden en Hoevelaken' te zien. Architectuurweken dus in het Rietveldpaviljoen. 

Foto: Dirk Verwoerd Foto: Dirk Verwoerd Foto: Dirk Verwoerd
FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!