Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Nog meer filmpjes van de DVDA2020

Zaterdag 20 juni a.s. is het de landelijke Dag van de Architectuur, met als thema 'Architectuur - een publieke zaak'.

Het programma is dit jaar 'coronaproof'. Rekening houdend met alle voorschriften, kan je op 20 juni lopend of fietsend langs een aantal bijzondere gebouwen en locaties gaan. Het enige dat je daarbij nodig hebt is je smartphone met een geïnstalleerde QR-code-app. Want dit jaar kan je de geselecteerde projecten niet écht bezoeken maar ga je er langs met je smartphone in je hand. Ter plekke tref je borden aan met QR-codes. Wanneer je die scant krijg je een kort filmpje te zien waarin een bewoner, architect of gebruiker iets actueels vertelt over de plek. TIP: neem met je smartphone ook je oortjes mee. De filmpjes kun je vanaf 20 juni ook op de VIMEO-pagina van FASadE bekijken.

De Dag van de Architectuur is een landelijk evenement, dat in vele steden en regio’s lokaal wordt georganiseerd. Vanwege corona is de landelijke coördinatie naar 2021 verzet. Elke stad en regio heeft het programma anders ingevuld, ook de datum kan afwijken. Zie de landelijke website en lokale partners voor actuele informatie.

Locaties QR-codes

Hans van Helden in het Rietveldpaviljoen
COVID 19 en FASadE
COVID - 19 en FASadE / Lees meer
De COVID-19 crisis raakt iedereen. Met een aangepast programma blijft FASadE inspireren. Gezien de huidige ontwikkelingen laat FASadE programma alleen doorgang vinden als de 1,5m afstand goed gehandhaafd kan worden. Op eigen gelegenheid kun je op stap gaan met de architectuurroutekaarten langs het werk van stadsarchitecten C.B. van der Tak of D. Zuiderhoek. Binnenkort is er de Spiegelexpeditie.