Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

TIP: 'Je stad door een andere lens' workshop en wandeling

Tijdens de stadswandeling en workshop die door 033Fotostad wordt georganiseerd deelt jonge straatfotograaf Bram zijn perspectieven op stadsplanning. Wildschut pleit voor meer ruimte voor jongeren en creatievelingen, en een socialere omgang met dak- en thuislozen. Zijn specialisme is het in beeld brengen van een verborgen zijde van onze samenleving: daar waar anderen aan voorbij gaan. Omdat Bram ook maatschappelijk werker is, weet hij aansluiting te vinden bij de mensen en plekken die hij fotografeert.

Aanleiding voor het programma is de expositie 'Ontmoeting of uitsluiting: Het stadsplein onder de loep', waarbij onder andere werk te zien is van Wildschut is van 20 april t/m 29 mei 2023 te zien in het Rietveldpaviljoen. In deze expositie viert 033Fotostad het bestaan van onze pleinen, maar bevraagt ook de inclusiviteit ervan. Het buurtveldje, een treinonderdoorgang, het festivalterrein of een grootsteeds uitgaansplein, het is onze openbare ruimte. Maar we kunnen niet met zekerheid zeggen dat iedereen, ongeacht status, achtergrond, fysieke beperkingen of sekse zich veilig en welkom voelt. Hoe komt dat?

Datum: vrijdag 19 mei
Tijd: 10.00-14.00 uur
Locatie: Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8 te Amersfoort
Toegang: € 5,00, graag aanmelden er is beperkt plek

 

FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!