Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

FASadE duikt in de jaren '70

FASadE gaat in 2021 aan de slag met het architectonisch erfgoed uit de jaren '70, in het bijzonder met de projecten die tot het Structuralisme worden gerekend. Daar zijn in Amersfoort, Leusden en Hoevelaken spraakmakende voorbeelden van te vinden, zoals het werk van architect Jan Verhoeven. De blik is daarbij niet alleen achterwaarts gericht, maar ook vooruit: wat kunnen we leren van de woonexperimenten van toen? Wat heeft de nadruk op participatie opgeleverd? Hoe vergelijkbaar is de huidige woonopgave met die van destijds?

FASadE werkt aan nieuwe architectuurroutes, ook als het nog even wachten is voor we weer fysiek bij elkaar kunnen komen. We gaan er vanuit dat FASAadE in de loop van 2021 weer een inspirerend programma kan maken en daar willen we dan ook klaar voor zijn.
 
FASadE is op zoek naar verhalen! Ben je als ontwerper opgegroeid in de jaren '70 en erdoor gevormd? Heb je een mening over conservatie van dit jonge erfgoed of wil je kennis delen over onderscheidende architectonische projecten? Mail het ons: info@fasade.nl.

Begin december heeft het eerste interview met betrekking tot dit bijzondere project plaatsgevonden. Houd onze website en sociale media in de gaten voor meer informatie en de uitkomsten van dit interview!


Met inspirerend FASadE-programma in het vooruitzicht wensen we iedereen een mooie start van 2021!

FASadE agendeert / Lees meer
FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, lezingen en excursies. Kijk in onze agenda voor een overzicht van onze activiteiten!