Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Fiets mee met de StrucTOER

Op 11 en 12 september organiseert FASadE twee fietstochten langs structuralistische gebouwen in Leusden en Hoevelaken! 

Gerard Plug, architect bij MAAS Architecten en woonachtig in Hoevelaken, verzorgt de fietstocht op zaterdag 11 september door Hoevelaken. Stedenbouwkundige Johan Galjaard fietst op zondag 12 september door Leusden. Beide fietstochten voeren langs markante projecten die vallen binnen het structuralisme. Met Structuralisme wordt een architectuurperiode aangeduid die vanaf de jaren ’60 markante gebouwen en buurten heeft voortgebracht. Vaak zijn deze opgebouwd uit kleinere delen, die in geometrische patronen samen een structuur vormen. In en rond Amersfoort staan landelijk en zelfs internationaal bekende projecten uit deze periode. 

Vanwege de veiligheidsmaatregelen in verband met Corona is het aantal tickets beperkt. Er zal plaats zijn voor 10 à 15 mensen per tocht. Meefietsen kan alleen als u in het bezit bent van een ticket en als u geen gezondheidsklachten heeft. Na afloop van de fietstocht kunt u de volledige routekaart langs structuralistische bouwwerken in Amersfoort, Leusden en Hoevelaken met korting verkrijgen. 

Ticket is verplicht ivm Corona.

Meld u hier aan voor de fietstocht door Hoevelaken op 11 september

Meld u hier aan voor de fietstocht door Leusden op 12 september


Datum:
zaterdag 11 en zondag 12 september
Tijd: 10.30 - 12.00 uur
Duur: ca. 1,5 uur
Prijs: €7,50 per fietstocht
Het beginpunt volgt.

Naast de routekaart heeft FASadE speciaal voor kinderen in het basisonderwijs De StrucTOER: een boekje met opdrachten, waarin op speelse wijze de blik op architectuur wordt scherpgesteld. De architectuurroute kan zo (geheel coronaproof) in gezinsverband worden gefietst.

De routekaart (4,-) en Takketoer (€2,50) zijn oa. verkrijgbaar bij FASadE, in het Rietveldpaviljoen en bij de VVV in Amersfoort en Leusden. Eerder werd al een routekaart gemaakt langs het werk van stadsarchitecten Zuiderhoek en Van der Tak. Ook deze kaarten zijn bij FASadE verkrijgbaar, kijk daarvoor op onze site.

De Structuralisme-routekaart en StrucTOER zijn tot stand gekomen door financiële ondersteuning van: kfHeinfonds, gemeente Amersfoort, Gemeente Leusden, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB fonds en de vrienden van BOEi. Grafisch ontwerp: Studio Jesse.

COVID 19 en FASadE
COVID - 19 en FASadE / Lees meer
De COVID-19 crisis raakt iedereen. Met een aangepast programma blijft FASadE inspireren. Gezien de huidige ontwikkelingen laat FASadE programma alleen doorgang vinden als de 1,5m afstand goed gehandhaafd kan worden. Op eigen gelegenheid kun je op stap gaan met de architectuurroutekaarten langs het werk van stadsarchitecten C.B. van der Tak of D. Zuiderhoek. Binnenkort is er de Spiegelexpeditie.